Головна Новини Світ Німеччина Шольц зняв інтригу – чи отримає Україна ракети Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зняв інтригу – чи отримає Україна ракети Taurus

Шольц не планує найближчим часом приймати рішення про постачання ракет Taurus Україні

12 серпня 2023, 11:07
Поділіться публікацією:

У Німеччині немає і поки що не передбачається жодних рішень щодо передачі Україні дальнобійних ракет Taurus. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час дебатів на телеканалі N-TV зробив німецький канцлер Олаф Шольц.

Шольц зняв інтригу – чи отримає Україна ракети Taurus

Олаф Шольц. Фото: Associated Press

"Немає жодного нового стану справ, щоб повідомити про це питання. Ми, як і раніше, зосереджені на постачанні зброї для протиповітряної оборони, важкої артилерії, а також танків", – зазначив німецький канцлер.

При цьому Шольц підкреслив, що Берлін і надалі тісно співпрацюватиме з партнерами, щоб Україна могла продовжувати давати відсіч російській агресії та отримувати для цього все необхідне.

Зазначимо, що останні кілька тижнів у ЗМІ активно обговорюється тема передачі Україні Німеччиною ракет Taurus.

В українському інформаційному просторі ця тема почала активно обговорюватися після того, як 7 серпня голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв розмістив у Facebook обнадійливий пост про те, що ключові парламентські фракції парламенту ФРН досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus , що б'ють на 500 км.

Також 10 серпня видання "T-online" розмістило новину про те, що в уряді Німеччини фактично ухвалено рішення і офіційний Берлін найближчим часом оголосить про постачання крилатих ракет Taurus в Україну. В даний час уряд Шольца працює над вирішенням питання із США. Повідомлялося також, що разом з Taurus Україна може отримати не менш довгоочікувані американські ракети ATACMS.

І ось уже 11 серпня таблоїд Bild, посилаючись на високопосадовця з уряду Шольца повідомив, що "зараз рішення не готується".

Нагадаємо, Україна ще у травні вперше запросила у Німеччини ракети Taurus, тоді наша армія лише готувалася до проведення контрнаступних дій. Берлін відповів мовчазною відмовою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини