Головна Новини Світ Німеччина Шольц зробив заяву про допомогу Україні – чи має Німеччина ще ресурси
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зробив заяву про допомогу Україні – чи має Німеччина ще ресурси

Олаф Шольц заявив, що Німеччина допомагатиме Україні стільки, скільки знадобиться

19 червня 2023, 17:22
Поділіться публікацією:

Німеччина не має наміру переглядати свою позицію, а тому продовжить допомагати Україні оборонятися від російського вторгнення, поки це буде потрібно. Для цього вже є фінансування. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив канцлер ФРН Олаф Шольц під час спільної прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Шольц зробив заяву про допомогу Україні – чи має Німеччина ще ресурси

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц попередив, що Захід повинен розуміти, що відбитися від російської агресії в найближчому майбутньому не вийде, вона триватиме "досить довго". Саме тому зараз НАТО зайнятий тим, що перебудовує свій курс, готується до тривалого марафону.

"Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно. У нас є необхідне фінансування у нашому бюджеті і німецька промисловість збільшує свої можливості для виробництва, ремонту та обслуговування озброєння", — запевнив Олаф Шольц.

Глава німецького уряду також висловив думку, що об'єднаній Європі потрібно виділяти більше фінансування на нарощування протиповітряної оборони. Тільки так можна мати гарантію, що в майбутньому вдасться мати надійний захист від балістичних, крилатих ракет та безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — рішення, які країни-члени НАТО ухвалять на саміті у Вільнюсі, наблизять Україну до Альянсу. Таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц таки наважився: коли німецький канцлер зібрався дзвонити Путіну і, чому вважає це необхідним.

Раніше "Коментарі" писали – Шольц побачив у підриві Каховської ГЕС стиль Володимира Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини