Головна Новини Світ НАТО Генсек НАТО назвав, що стане трагедією для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО назвав, що стане трагедією для України

Єнс Столтенберг вважає, що перемога Путіна у війні проти України зробить більш уразливими країни НАТО.

12 липня 2023, 14:15 comments1070
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що перемога російського диктатора Володимира Путіна у війні стане трагедією для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Генсек НАТО назвав, що стане трагедією для України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО Єнс Столтенберг та президент України Володимир Зеленський дали спільну пресконференцію у Литві, де проходить саміт НАТО.

Під час розмови з журналістами Столтенберга запитали, чи існують ризики, що нові домовленості між Україною та НАТО наближають Захід до війни з Росією. Столтенберг пояснює, що не існує варіантів без ризику, але найбільшим ризиком стане перемога російського президента у війні.

"Якщо Путін переможе — це буде трагедія для України, це буде небезпечно для нас. Це зробить нас більш уразливими", — відповів генсек НАТО.

Єнс Столтенберг додав, що Україна має бути незалежною та самостійно обирати свій шлях розвитку.

"Ми ніколи не можемо дозволити Москві вирішувати, хто може, а хто не може бути членом НАТО", – сказав Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни "Великої сімки" підготували для України "історичні" гарантії безпеки. На заяви про безпекові гарантії для України відреагували у Кремлі та у Міністерстві закордонних справ РФ.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський назвав три пріоритети України на саміті НАТО у Вільнюсі. А американський посол в НАТО вважає, що президент України Володимир Зеленський надсилає потужний сигнал російському диктатору Володимиру Путіну своїм приїздом та виступами на саміті НАТО, що проходить у Литві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини