Головна Новини Світ НАТО Найбільші союзники Києва відповіли, чи відправлять свої війська на війну в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільші союзники Києва відповіли, чи відправлять свої війська на війну в Україну

Велика Британія, Німеччина, Польща, Швеція, Чехія та інші союзники України заявили, що не будуть відправляти свої війська в Україну.

27 лютого 2024, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон зробив заяву щодо можливості в майбутньому відправити війська країн НАТО та ЄС на війну в Україні. Попри це, Макрон додав, що в цьому питанні наразі немає одностайності серед союзників України.

Найбільші союзники Києва відповіли, чи відправлять свої війська на війну в Україну

Країни НАТО заперечують, що відправлять свої війська в Україну. Фото з відкритих джерел

Після слів Макрона щодо можливості відправити війська НАТО в Україну, одразу кілька союзників Києва зробили заяву, що не збираються надсилати свої війська.

У Великій Британії заявили, що у них є певний персонал в Україні, однак свої війська Лондон не буде відправляти.

"Крім невеликої кількості персоналу, який ми маємо в країні, який підтримує збройні сили України, у нас немає жодних планів щодо широкомасштабного розгортання", — сказав речник прем’єр-міністра Великої Британії.

Подібну заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який заперечив, що війська НАТО будуть в Україні.

"Знову в дуже гарній дискусії було обговорено те, про що ми домовилися з самого початку між нами та один з одним, також стосується майбутнього, а саме те, що на українській землі не буде жодних сухопутних військ, жодних солдатів, яких туди надсилають європейські країни чи держав з НАТО", — сказав Шольц.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск також прокоментував заяви Макрона.

"Польща не планує вводити свої війська на територію України. Я думаю, що не варто сьогодні спекулювати, чи будуть обставини, які можуть змінити цю позицію", — заявив Туск.

Заперечив відправлення військ НАТО і генсек Єнс Столтенберг зазначивши, що альянс не має планів розміщувати своїх солдатів в Україні. Заперечили можливість надати війська Україні також Словаччина, Швеції та Чехія. А Угорщина заявила, що її позиція "чітка і тверда" і вона не лише не надасть війська, а не збирається надсилати і зброю Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського відреагували на заяви президента Франції щодо обговорення можливості розмістити іноземні війська в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на слова Макрона про відправку військ НАТО на війну в Україну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 лютого 2024, 15:06

Невже Фюрер під час свого випрошувального вояжу тільки Макрону в очі дивився, а про інших забув? Як у казці про одно лво і три глазку: спи глазок спи другий, а про третій забув.


Новини