Головна Новини Світ НАТО Неочікуваний поворот на виборах нового генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Неочікуваний поворот на виборах нового генсека НАТО

Військовий альянс не може визначитись, хто замінить Єнса Столтенберга на посаді генсека НАТО.

23 квітня 2023, 15:05 comments7296
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Термін повноважень Єнса Столтенберга на посаді генсека НАТО, який закінчується 30 вересня, може бути знову продовжений. Союзникам важко домовитися про наступника. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на норвезьке видання NRK.

Неочікуваний поворот на виборах нового генсека НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Столтенберг втратить свої повноваження 1 жовтня, і ця дата швидко наближається. Природно було, якби наступного генсека військового альянсу оголосили на наступному саміті НАТО, що пройде у Вільнюсі 11-12 липня. Однак досі немає кандидата на заміну для Єнса Столтенберга, що підтверджують джерела в НАТО

"Знайти кандидата, готового до осені, з кожним днем ​​стає все складніше. Єнс Столтенберг отримає ще одне продовження, якщо він цього захоче", — повідомило видання NRK з посиланням на свої джерела у військовому альянсі.

Генеральний секретар Норвезького атлантичного комітету Кейт Хансен Бундт, поділяє таке враження.

"Є багато доказів того, що Єнс Столтенберг залишиться на посаді до наступного літа. Ми досі не бачимо кінця війни в Україні", — говорить Бундт.

Норвезьке видання стверджує, що США та Німеччина прагнуть залишити Столтенберга, адже він залучений у складний процес реорганізації НАТО.

Термін повноважень Столтенберга, який обіймає посаду секретаря НАТО з 2014 року, вже кілька разів продовжувався, востаннє у 2022 році після російського вторгнення в Україну. На той момент норвезький політик збирався залишити свій пост і зайняти крісло голови Банку Норвегії. Нещодавно Столтенберг оголошував, що збирається піти з посади генсека НАТО.

"У мене немає інших планів, окрім як завершити роботу в НАТО восени, як і планувалося. Я пробув там вдвічі довше, ніж очікувалося", — сказав Єнс Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу.

Також "Коментарі" писали про США, які попереджають НАТО: Путін може застосувати ядерну зброю в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини