Головна Новини Світ НАТО Очільник Міноборони Британії хоче стати наступним генсеком НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник Міноборони Британії хоче стати наступним генсеком НАТО

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес хоче стати новим генеральним секретарем НАТО.

19 травня 2023, 14:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Повноваження чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга добігають кінця у вересні цього року. Військовий альянс ще не визначився з майбутньою заміною керівника організації, однак міністр оборони Великої Британії Бен Воллес висловив бажання обійняти цю посаду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Evening Standard.

Очільник Міноборони Британії хоче стати наступним генсеком НАТО

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Фото з відкритих джерел

Під час поїздки до Берліна для переговорів щодо війни в Україні очільник британського міністерства оборони Бен Воллес зустрівся зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом. Під час розмов з місцевим виданням Воллес висловив свою зацікавленість стати наступним генсеком НАТО.

"Я завжди казав, що це буде хороша робота. Це робота, яку я хотів би", — сказав Бен Воллес.

Попри це міністр оборони Великої Британії вказав також, що йому подобається його нинішня робота, яка відбувається в період реформ. Однак, за словами Воллеса не він вирішуватиме, хто обійме посаду, а це зроблять спільно союзники по НАТО.

"Це фантастична посада, а НАТО є неймовірно важливою частиною нашої загальної безпеки. Але це не мені вирішувати. Це рішення всіх союзників", — говорить міністр оборони Великої Британії.

Нагадаймо, що чинний генсек НАТО кілька разів повідомляв, що готовий залишити свою посаду після того, як майже 10 років був керівником військового альянсу.

Раніше портал "Коментарі" писав про найімовірніших кандидатів на нового генсека НАТО.

Також "Коментарі" повідомляли про неочікуваний поворот на виборах нового генсека НАТО. Військовий альянс не може визначитись, хто замінить Єнса Столтенберга, тому збирається продовжити ще раз його повноваження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини