Головна Новини Світ НАТО Швеція в НАТО: стало відомо про реакцію Угорщини, яка затягувала це рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція в НАТО: стало відомо про реакцію Угорщини, яка затягувала це рішення

Раніше в МЗС Угорщини заявили, що Угорщина підтримає заявку Швеції на вступ до військового союзу, як тільки Туреччина зробить цей крок

11 липня 2023, 11:20 comments1711
Поділіться публікацією:

Угорщина не буде в стороні від союзників Альянсу, а тому підтримає вступ Швеції до НАТО. Завершення тривалого процесу ратифікації у парламенті у Будапешті залишається суто "технічним питанням". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Петер Сійярто, пише "Bloomberg".

Швеція в НАТО: стало відомо про реакцію Угорщини, яка затягувала це рішення

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Минулого тижня Петер Сійярто заявив, що Угорщина підтримає заявку Швеції на вступ до військового союзу, як тільки Туреччина, інша сторона, що опирається, дасть зрозуміти, що вона також готова зробити це.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг раніше заявив, що Туреччина більше не перешкоджатиме вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу і спробує оформити всі процедури "якнайшвидше". Сіярто прямо не згадав про це після свого від'їзду на саміт НАТО у Вільнюсі.

Зазначимо, що у вівторок, 11 липня, стартує дводенний саміт НАТО. Україна буде в НАТО, працюємо над алгоритмом членства, заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський, наголосивши, що саме від нашої країни залежить реальність безпеки на східному фланзі НАТО. Він також анонсував, що з Вільнюса для українських воїнів прийдуть добрі новини. Які головні висновки щодо перспектив України на даному саміті можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи варто чекати на сенсації від саміту у Вільнюсі – що може зважитися в останній момент.

Раніше "Коментарі" писали – перед яким викликом опинилися країни НАТО – до чого потрібно бути готовою Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини