Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль опублікував кількість вбитих іноземців під час атаки ХАМАС: серед них є українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль опублікував кількість вбитих іноземців під час атаки ХАМАС: серед них є українці

Згідно з офіційною інформацією МЗС Ізраїлю серед вбитих іноземців є громадяни України.

11 жовтня 2023, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Ізраїлю підрахувало, що під час атаки терористів з угруповання ХАМАС було вбито понад 200 іноземців, зокрема і два громадяни України. 

Ізраїль опублікував кількість вбитих іноземців під час атаки ХАМАС: серед них є українці

Кількість вбитих іноземців в Ізраїлі. Фото: МЗС Ізраїлю

Найбільше іноземців в Ізраїлі було вбито з Таїланду, США та Непалу – 18, 11 та 10 осіб відповідно. МЗС Ізраїлю повідомило, що наразі офіційно вбито два українці за період атаки бойовиків з ХАМАС. У МЗС України оновили інформацію та підтвердили про трьох загиблих українців. Ще дев'ять поранених, а шість вважаються зниклими.

Серед загиблих в Ізраїлі також є громадяни Німеччини, Канади, Франції, Росії, Аргентини та інших країн. Міністерство закордонних справ Ізраїлю також інформує, що серед іноземців є сотні тих, хто вважається зниклими безвісти, тому інформація згодом буде оновлюватись.

Станом на 11 жовтня Ізраїль заявив, що палестинське терористичне угрупування ХАМАС вбило понад 1200 осіб. Своєю чергою офіційні представники з Сектора Гази повідомляють про близько 950 загиблих. Таким чином за кілька днів загинуло понад дві тисячі людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль атакують з території трьох країн. До нападів палестинських терористів ХАМАС на півдні країни додались атаки ліванського терористичного угрупування Хезболла на півночі Ізраїлю. Крім того, Ізраїль на північному заході межує з Сирією. За інформацією Міноборони Ізраїлю, з тієї території відбувся запуск ракет по території Ізраїлю. У відповідь ЦАХАЛ здійснив обстріл місць звідки відбувались запуски ракет.

Також "Коментарі" писали, що ХАМАС висунув ультиматум для Ізраїлю. Бойовики погрожують страчувати полонених, якщо Ізраїль продовжуватиме обстріли Сектора Гази. У відповідь на це прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Натаньягу оголосив план помсти, який складається з п'яти пунктів. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини