Головна Новини Світ Близький Схід Прем’єр Ізраїлю Нетаньягу озвучив план помсти ХАМАС з п’яти пунктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Ізраїлю Нетаньягу озвучив план помсти ХАМАС з п’яти пунктів

Біньямін Нетаньягу оголосив п'ять пунктів помсти проти терористичного угрупування ХАМАС, яке здійснило напад на Ізраїль.

10 жовтня 2023, 09:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу звернувся до опозиції та закликав її приєднатись до уряду національної єдності. Подібна ситуація в Ізраїлі була у 1967 році напередодні Шестиденної війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Times of Israel.

Прем’єр Ізраїлю Нетаньягу озвучив план помсти ХАМАС з п’яти пунктів

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Фото з відкритих джерел

Біньямін Нетаньягу очікує, що опозиція долучиться до уряду єдності без попередніх умов. Крім того, Прем’єр-міністр Ізраїлю назвав план помсти для ХАМАС, який складається з п’яти пунктів.

  • Перемогти терористів, які перебувають на території Ізраїлю;
  • Створити умови та почати масштабну військову операцію у секторі Гази;
  • Зберегти контроль на інших ділянках, зокрема на півночі, де атакує Хезболла;
  • Продовжити та посилити міжнародну підтримку Ізраїлю;
  • Об’єднати країну у боротьбі проти терористів.

Прем’єр-міністр заявив, що перші ракетні удари по сектору Гази, це "це лише початок". За словами Нетаньягу Ізраїль "знищив сотні терористів і не зупинимось на цьому". Крім того, прем’єр додав, що ізраїльська армія у пошуках бойовиків ХАМАС в секторі Гази та "перетворить місто на руїни", якщо це буде потрібно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ХАМАС висунув ультиматум для Ізраїлю. Бойовики погрожують страчувати заручників та транслювати це в прямому ефірі, якщо Ізраїль продовжуватиме атакувати сектор Гази. Ізраїльські чиновники заявили, що будуть продовжувати здійснювати атаки, попри, можливу, загрозу для життя громадян країни.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Ізраїлю, який зробив заяву щодо мирних переговорівНетаньягу вважає, що Ізраїль наразі не буде вести переговори з ХАМАСом та збирається зачистити територію сектора Гази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 жовтня 2023, 09:06

Героїв не вбити! Герої не вмирають! Вони, як і українці, борються за своє існування з терористичною країною головорізів, де владу узурпував карликовий царьок-фашист. Грозний-Гроза-Газа. Арабська Буча.


Новини