Головна Новини Світ Близький Схід Китай втрутився у палестино-ізраїльський конфлікт
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай втрутився у палестино-ізраїльський конфлікт

Керівництво Піднебесної підтримало незалежність Палестини

16 травня 2021, 13:30 comments1357
Поділіться публікацією:

Керівництво Китайської Народної Республіки (КНР) заявило про свої наміри підтримати незалежність Палестини та виступити третьою стороною для врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту. Про це повідомляє пресслужба МЗС Китаю.

Китай втрутився у палестино-ізраїльський конфлікт

Китай у конфлікті на Близькому Сході - фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ КНР Ван І стверджує, що влада Піднебесної бачить лише один вихід із конфлікту, який полягає у створенні нової незалежної держави — Палестини, яка буде розташовуватися між Йорданом і Середземним морем. 

Також він зазначив, що Китай планує налагоджувати діалог між Палестиною та Ізраїлем для вирішення наявних у регіоні геополітичних проблем. Крім цього, Ван І назвав прагнення палестинців до незалежності "правими" та "законними". 

Нагадаємо, що уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини у разі продовження ракетних обстрілів із території Сектора Ґази.

Наразі загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Ґази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах.

Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів. 

У матеріалі нашого видання також повідомлялося, що одним із найбільш обговорюваних питань останніх днів є напружена військова ситуація між Палестиною та Ізраїлем. За ескалацією на Близькому Сході, затамувавши подих, спостерігає вся світова спільнота. 

"Коментарі" звернулися до експертів, щоб зрозуміти, які висновки з того, що відбувається, важливо зробити Україні і чи вплине цей конфлікт на нас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини