Головна Новини Світ Польща Це не мирний протест. В Мінагро відреагували ситуацію із зерном на польському кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Це не мирний протест. В Мінагро відреагували ситуацію із зерном на польському кордоні

В Міністерстві аграрної політики відреагували на знищення українського зерна на польському кордоні. В заяві міністерства сказано, що така акція не має нічого спільного з мирним протестом, передає портал «Коментарі»

12 лютого 2024, 16:04
Поділіться публікацією:

Знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні не має нічого спільного з мирними протестами ні з юридичної, ані з моральної точки зору, говориться в заяві Мінагро.

Це не мирний протест. В Мінагро відреагували ситуацію із зерном на польському кордоні

В Мінагро відреагували на протести польських фермерів

В міністерстві підкреслили, що українські фермери в умовах війни вирощують зерно в тяжких умовах.

"Вже два роки повномасштабного вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків. Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя",
— сказано в заяві.

Також в Мінагро запропонували фермерам з Польщі відвідати України та на власні очі побачити, в яких умовах зараз працюють українські аграрії. Там відзначили, що понад 4 мільйони малих фермерів готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", польські фермери 11 лютого поблизу пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" висипали частину зерна з трьох українських вантажівок. Як повідомила представниця поліції Хелма Єва Чиж, дійсно,  три вантажівки, за кермом яких були громадяни України, в’їхали до Польщі після митних процедур. Проте учасники протесту не дали їм їхати далі і в певний момент відкрили напівпричепи, внаслідок чого частина зерна висипалася на дорогу. Водії після цього поїхали назад в Україну, повідомила Чиж. 

Як писали "Коментарі", у Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли, що за акцією з українським зерном на польському кордоні стоїть маргінальний польський політик Рафал Маклер, який підтримує Росію та виступає за вихід Польщі з ЄС. В РНБО припустили, що чергова акція Маклера вочевидь відповідає інтересам РФ, яка зацікавлена у конфлікті між українцями й поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в пригоді напівкримінальним польським колам, яких підозрюють у рейдерських схемах на ринку перевезень в ЄС.

Окрім того, посольство і генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом дій польських фермерів, які розсипали зерно з вантажівок, які рухалися транзитом до Литви. В посольстві вважають, що польська сторона повинна рішуче відреагувати в правовому полі "на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 лютого 2024, 16:41

Будь-яка ІТ-технологічна компанія дає в десятки разів більший ВВП. Ті ж facebook amazon google alibaba tiktok... Тому досить вже триматись за старе лахміття у новому світі не тільки не будуть потрібні вишиванки з Бандерами або слов'янські мови: російська українська білоруська та іврит, хоч їх і намагаються штучно підтримувати, але в новому світі вони нікому не будуть потрібні. Так само і всі ці сировинні бізнеси вже минулі.


Новини