Головна Новини Світ Польща Польща лобіюватиме перевірки всього зерна, яке йде з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща лобіюватиме перевірки всього зерна, яке йде з України

У Польщі називають перевірки зерна на кордоні «негідними». При цьому міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що лобіюватиме питання перевірки всього зерна, яке надходить з України, передають «Коментарі»

12 лютого 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Як розповів Міхал Колодзейчак, Польща запровадить перевірку всього зерна, що надходить з України, навіть транзитного, повідомляє РАР. За його словами, уже даються відповідні вказівки з цього приводу.

Польща лобіюватиме перевірки всього зерна, яке йде з України

Поляки налаштовані серйозно щодо українського зерна

Польський міністр повідомив, що більшість зерна, яке надходило з України, не перевірялося.

"Сьогодні на зустрічі з різними службами я вимагатиму, щоб усі партії зерна, призначені для експорту, які підпадають під ембарго, були оглянуті в Польщі. Я буду лобіювати ці правила",
– сказав чиновник.

За його словами, проблема в тому, що коли українське зерно потрапляє до Німеччини і після перевірки виявляється неякісним, то в 99% випадків воно повертається до Польщі, але вже як європейське зерно.

Окрім того, Колодзейчак хоче також перевіряти зерно в портах. За його словами, він подасть заявку на отримання докладного списку зерна, вивезеного звідти.

Також польський міністр доручить створити інформаційну платформу, за допомогою якої фермери зможуть повідомляти про проблеми та порушення безпосередньо в міністерство телефоном і через інтернет.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", польські фермери заблокували рух на кордоні з Україною. Більше того, вони висипали зерно із трьох фур, чим спровокували скандал.

"Коментарі" повідомляли, що посольство і генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулося до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом дій польських фермерів, які розсипали зерно з вантажівок, які рухалися транзитом до Литви. В посольстві вважають, що польська сторона повинна рішуче відреагувати в правовому полі "на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому".

Окрім того, в Мінагро заявили, що знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні не має нічого спільного з мирними протестами ні з юридичної, ані з моральної точки зору.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.pap.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

12 лютого 2024, 20:20

Ок. Ганьба, зрада, все дела. А теперь давайте развернем ситуацию на 180. Представим себе, что к нам резко начали завозить некий товар, аналогичный тому, который массово производится у нас, но в 2 раза дешевле. Как на это отреагирует местный производитель и что будет с экономикой? Представили? А теперь подумайте, так ли уж неправы поляки? Так может это не "ганьба" надо кричать, а у себя порядок навести? Не в наших интересах портить отношения с важным стратегическим партнером ради того, чтобы несколько барыг набивали себе карманы. Нелоха, я так понимаю, все устраивает? Или он тупо не понимает ситуацию?


Новини