Головна Новини Світ Польща Туск розповів, у чому він переконуватиме партнерів щодо ЄС і як це стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск розповів, у чому він переконуватиме партнерів щодо ЄС і як це стосується України

Дональд Туск вирушить до Брюсселя, щоб переконати союзників "зайняти чітку позицію" щодо України

12 грудня 2023, 16:07 comments4363
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", новопризначений прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив у Сеймі, що незабаром він вирушить до Брюсселя, щоб переконати союзників активніше діяти на захист України.

Туск розповів, у чому він переконуватиме партнерів щодо ЄС і як це стосується України

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

"Через кілька десятків годин я поїду до Брюсселя з надією та виправданою надією, що ми знайдемо способи переконати наших союзників зайняти чітку позицію на користь свободи, на користь республіканських цінностей та на захист України від російської агресії", – заявив глава польського уряду.

Сьогодні у своїй промові Дональд Туск також згадав про Україну. Він наголосив, що завдання нового польського уряду – вимагати у західних союзників повної рішучості у допомозі Україні.

Прем’єр резюмував тим, що більше не може слухати політиків, які кажуть, що вони втомилися від ситуації в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому головна інтрига саміту ЄС: чи близька Україна до позитивного рішення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – майже через два місяці після парламентських виборів у Польщі з'явився новий прем'єр. Представники правлячої вісім років партії "Право і справедливість", яка на виборах перемогла, але програла сумарно нову коаліцію на чолі з лідером "Громадянської платформи" Дональдом Туском, намагалася утримати владу. Президент Анджей Дуда рухав у прем'єри чинного керівника уряду Матеуша Моравецького. Але оновлений Сейм 10 грудня висловив Моравецькому недовіру. І підтримав Туска як нового главу уряду. Примітно, що ці зміни збіглися з початком розблокування КПП на українсько-польських кордонах, де понад місяць створювали проблеми місцеві перевізники. Експерти розповіли виданню "Коментарі", на що Україні чекати від Польщі при уряді Туска.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини