Головна Новини Світ Решта світу Від бубонної чуми в Азії почали вмирати люди
commentss НОВИНИ Всі новини

Від бубонної чуми в Азії почали вмирати люди

Підліток з Монголії міг заразитися бубонною чумою, з'ївши м'ясо дикої тварини

17 липня 2020, 08:57 comments1530
Поділіться публікацією:

Новий випадок бубонної чуми зафіксували в Монголії. Цього разу підхопив небезпечну інфекцію 16-річний підліток. Напередодні він з'їв м'ясо дикого бабака, - повідомляє агентство Сіньхуа.

Від бубонної чуми в Азії почали вмирати люди

Хлопчика привезли в місцеву лікарню в провінції Говь-Алтай після того, як у нього різко піднялася температура. Це один із головних симптомів бубонної чуми. У лікарів майже немає сумнівів, що саме ця інфекція і вклала підлітка на лікарняне ліжко. Зараз вони чекають офіційного підтвердження з лабораторії. Хлопчика помістили в ізоляцію, щоб він не міг контактувати з іншими хворими.

Рідні пацієнта розповіли, що напередодні він їв м'ясо дикого бабака. Бабаків в Монголії вважають делікатесом. Особливо цінуються нирки тварини, які їдять сирими. І саме бабаки, за даними лікарів, є головними переносниками бубонної чуми в країні.

До речі, це не перший випадок бубонної чуми в Монголії. Раніше там навіть оголосили карантин. А кілька днів тому від чуми помер 15-річний хлопець. Він став першим загиблим під час нового спалаху. Лікарі з'ясували, що чумою підліток заразився від бабака, якого з'їв незадовго до смерті.

Сам спалах бубонної чуми в Монголії розпочався на початку липня. Тоді небезпечну інфекцію підхопили двоє місцевих жителів. І, як з'ясувалося, вони теж їли бабаків.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що бубонну чуму вперше за довгий час зафіксували в американському штаті Колорадо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини