Головна Новини Світ Росія Хто в ЄС готовий прибути на поклін до Путіна: ЗМІ розкрили деталі про "інавгурацію" диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто в ЄС готовий прибути на поклін до Путіна: ЗМІ розкрили деталі про "інавгурацію" диктатора

За інформацією Reuters, частина країн ЄС вирішила взяти участь в "інавгурації" Путіна

7 травня 2024, 06:45 comments2144
Поділіться публікацією:

20 країн-членів Євросоюзу бойкотуватимуть так звану інавгурацію на черговий президентський термін російського диктатора Володимира Путіна. Ось тільки є 7 інших країн ЄС, які нібито планують взяти участь у події, надіславши своїх представників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Хто в ЄС готовий прибути на поклін до Путіна: ЗМІ розкрили деталі про "інавгурацію" диктатора

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що про участь Великобританії у спробі легітимізації лідера країни-агресора, яка має пройти у вівторок, інформації поки що немає.

Російські ЗМІ повідомили, що Кремль нібито запросив голів усіх іноземних дипломатичних місій у Москві.

Неназваний європейський дипломат сказав Reuters, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть захід, але очікується, що сім інших країн направлять своїх представників.

Високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель був проти участі блоку у заході, заявив речник Петер Стано у Брюсселі.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що не братиме участі в "інавгурації". Країни Балтії, які зараз не мають своїх представників у Москві, категорично виключили відвідування зазначеного заходу.

"Ми вважаємо, що ізоляція Росії, а особливо її злочинного лідера, має бути продовжена. Для Литви неприйнятна участь в інавгурації Путіна. Нашим пріоритетом залишається підтримка України та її народу, який бореться з російською агресією", – заявив міністр закордонних справ Литви Габрієліус Ландсбергіс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на вівторок, 7 травня, намічено інавгурацію Путіна, який переобрав себе російським правителем, який панує вже майже чверть століття. Цього дня він має прийняти відставку уряду та подати кандидатуру нового прем'єр-міністра. Цього ж дня російська окупаційна армія хоче порадувати свого фюрера новими завоюваннями в Україні. Втім, не виключено, що сюрприз країні-агресору приготує саме українська сторона. Що і чому може статися під час і невдовзі після путінської інавгурації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

7 травня 2024, 06:46

Вгадайте , чі поїде наш зещуренко цілувати чобіт путлєру?


Новини