Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на слова Зеленського в Польщі: вимагають пояснень
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на слова Зеленського в Польщі: вимагають пояснень

Речник Кремля Дмітрій Пєсков просить пояснити слова президента України Володимира Зеленського про відсутність політичних, географічних, а головне історичних кордонів.

6 квітня 2023, 14:30 comments22944
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відвідав Польщу, де зустрівся зі своїм колегою Анджеєм Дудою. Під час розмови Зеленський сказав про відсутність кордонів між Польщею та Україною у майбутньому. Саме ці слова на думку речника Кремля Дмітрія Пєскова потребують пояснень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на слова Зеленського в Польщі: вимагають пояснень

Речник Кремля Дмітрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський зустрівся у Варшаві з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Під час спільної конференції Зеленський подякував за допомогу, яку поляки надають українським біженцям. Президент України сказав, що дві нації настільки зближуються, що між ними не буде "політичних, географічних, а головне історичних кордонів". Окрім того, частину своєї промови Зеленський промовив польською мовою.

Російська пропаганда одразу привела свою інтерпретацію слів українського президента.

"Якщо Зеленський мав на увазі поглинання України з боку Польщі, тут слід розібратися. Якщо Зеленський хоче йти шляхом своїх сусідів, наприклад, оголосити, що більше не буде української мови, а буде польська, ми такі прецеденти бачили по сусідству від України, навряд чи це можна якось зрозуміти. Напевно, ще нам потрібно набратися терпіння й надалі стежити за заявами Зеленського", — сказав речник Кремля Дмітрій Пєсков.

Говорячи про прецеденти з боку сусідів, Пєсков натякнув на Молдову, яка змінила свою державну мову на румунську. У Молдові це пояснили тим, що поправки про внесення терміну "молдовська мова" було здійснено проросійськими силами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Росії на візит Зеленського до Польщі.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відповіли на вступ Фінляндії до НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини