Головна Новини Світ Росія МЗС Росії різко критикує вступ Фінляндії до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Росії різко критикує вступ Фінляндії до НАТО

Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило різку заяву, яка критику вступ північної країни до військового Альянсу.

4 квітня 2023, 18:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після того, як Фінляндія офіційно стала 31 членом НАТО Міністерство закордонних справ Росії виступило з різкою заяву у бік північної країни. У повідомленні МЗС РФ заявили, що Фінляндія втратила свою унікальну ідентичність та тепер не має права голосу у міжнародних справах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

МЗС Росії різко критикує вступ Фінляндії до НАТО

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

4 квітня Фінляндія офіційно приєдналась до НАТО, що викликало шквал критики з боку представників Російської Федерації, зокрема і МЗС.

"Приєднавшись до НАТО, Фінляндія відмовилася від своєї унікальної ідентичності та втратила свою незалежність, яка протягом десятиліть надавала їй особливий статус у міжнародних справах. Фінляндія стала другорядним членом НАТО без можливості впливати на будь-які рішення. Вона втратила здатність мати право голосу в міжнародних справах", — йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

У МЗС РФ додали, що такий крок Фінляндії матиме негативний вплив для двосторонніх відносин між країнами.

Окрім російського міністерства закордонних справ, також з'явилась реакція Кремля на вступ Фінляндії до НАТО. Представник адміністрації президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що такий крок європейської країни призведе до загострення ситуації, а розширення військового альянсу загрожує безпеці Російської Федерації.

Попри різні погрози від РФ, генсек НАТО Єнс Столтенберг відреагував на них, заявивши, що членство Фінляндії в НАТО спровоковане російською агресією в Україні. Саме через це північна країна минулого року подала заявку на вступ до Альянсу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що світові лідери відреагували на вступ Фінляндії до НАТО.

Також "Коментарі" писали про велику дипломатичну поразку Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини