Головна Новини Світ Росія На російському ТБ запустили новий фейк з теракту під Москвою: знову винна Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

На російському ТБ запустили новий фейк з теракту під Москвою: знову винна Україна

Російські пропагандисти вже включилися в роботу, щоб "довести" нібито причетність України до теракту у "Крокус Сіті" під Москвою 22 березня

23 березня 2024, 10:34 comments9095
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти вигадали фейк за участю секретаря РНБО України Олексія Данілова. Таким чином вони хочуть "довести" нібито причетність України до теракту у "Крокус Сіті" під Москвою 22 березня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

На російському ТБ запустили новий фейк з теракту під Москвою: знову винна Україна

Теракт у Підмосков'ї. Фото: з відкритих джерел

"Російські пропагандисти з телеканалу НТВ оприлюднили дипфейк із секретарем РНБО України Олексієм Даніловим, намагаючись переконати, що Україна "причетна" до теракту 22 березня", — йдеться у повідомленні.

Як пояснюють у ЦПД, для створення цього фейку вони використовували кадри з телемарафону за 16 березня, замінивши гостя начальника ГУР Кирила Буданова на фейкове відео з Олексієм Даніловим.

"Якість дипфейка дуже низька, його штучність впадає у вічі з першої ж секунди перегляду, міміка і мова Олексія Данілова взагалі не збігаються", — зазначають у Центрі.

Варто зазначити, увечері, 22 березня, у місті Красногорську в Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків влаштували стрілянину в підмосковному торговому центрі "Крокус Сіті хол", де саме проходив концерт гурту "Пікнік".

Того ж вечора колишній президент РФ Дмитро Медведєв у своєму Telegram натякнув, що до теракту може бути причетна українська сторона.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відповідальність за атаку на мирних громадян у Підмосков'ї несе осередок терористичної організації Ісламської держави. Про це повідомляє New York Times, з посиланням на неназваних американських чиновників.

Також "Коментарі" повідомляли – кількість жертв теракту у Підмосков'ї зросла: багато людей загинуло не від пострілів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини