Головна Новини Світ Росія Провал плану Путіна: тепер у Кремлі нова проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Провал плану Путіна: тепер у Кремлі нова проблема

План Путіна полягав у створення міграційної кризи у Фінляндії, однак фінській владі вдалося вчасно закрити кордони. Тепер Кремль має сам розбиратись з мігрантами, яких завіз у Росію.

28 листопада 2023, 15:05 comments2624
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Спроби Путіна спеціально створити міграційну кризу на кордоні Фінляндії зазнали невдачі, через швидку реакцію фінського уряду. Як наслідок мігранти, яких Кремль хотів використати проти Фінляндії залишились у Росії та стали проблемою Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

Провал плану Путіна: тепер у Кремлі нова проблема

План Путіна спричинити міграційну кризу зазнав краху. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що його країна готова закрити при необхідності останній пункт пропуску на кордоні з Росією. Цю позицію прем’єра підтримує і фінський уряд, який заявив, що вживе усіх необхідних заходів, щоб зупинити міграційну кризу, яку штучно створила Росія.

Інститут вивчення війни з російських джерел дізнався, що план Путіна надійшов з адміністрації російського президента до керівника МВС РФ Володимира Колокольцева. Колокольцев мав зібрати у Росії мігрантів з Африки, Близького Сходу та інших країн, щоб відправити їх до кордонів з Фінляндією для створення міграційної кризи. 

Однак фінській владі вдалося зупинити більшість нелегальних мігрантів від перетину кордону. Тому план Путіна провалився, а у російської влади виникли нові проблеми з якими доведеться розбиратись Кремлю.

"Анонімне джерело поскаржилося, що прикордонна влада Фінляндії не дозволила більшості мігрантів перетнути територію Фінляндії, і що російська влада тепер має поселяти мігрантів у Росії", — пишуть ISW у своєму звіті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія направила війська до свого кордону з РФ. Таке рішення було прийнято через можливі спроби нелегальних мігрантів з Росії прорвати кордон. Після таких подій ще одна європейська країна оголосила про готовність закрити спільний з Росією кордон.

Також "Коментарі" писали, що МЗС РФ відреагували на закриття кордону Фінляндією та заявили про нібито русофобію з боку фінської влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини