Головна Новини Світ Росія Путін розповів, як відреагує росія на війська НАТО в сусідніх країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів, як відреагує росія на війська НАТО в сусідніх країнах

В Кремлі відреагували на приєднання Швеції та Фінляндії до Альянсу

30 червня 2022, 10:20 comments2264
Поділіться публікацією:

Очільник Кремля Володимир Путін 29 червня розповів для російської преси, яка росія відреагує на війська НАТО в сусідніх країнах — Швеції та Фінляндії після того, як вони приєднаються до військового альянсу, пише Reuters.

Путін розповів, як відреагує росія на війська НАТО в сусідніх країнах

Фото kremlin.ru

"Зі Швецією та Фінляндією у нас немає тих проблем, які у нас є з Україною. Вони хочуть приєднатися до НАТО, продовжуйте. Але вони повинні розуміти, що раніше загрози не було, а зараз, якщо там будуть розгорнуті військові контингенти та інфраструктура, нам доведеться відповідати тим же і створювати такі ж загрози для територій, з яких створюються загрози нам. Між нами (росією, Швецією та Фінляндією — ред.) все було добре, але зараз може виникнути певна напруга, вона точно буде — це неминуче, якщо для нас є загроза", наголосив політик.

Коментарі Путіна прозвучали після того, як член НАТО Туреччина зняла своє вето щодо заявки Фінляндії та Швеції на приєднання та підписала з ними меморандум.

Путін додав, що цілі "спеціальної військової операції" в Україні залишаються незмінними, її метою є "звільнення" Донбасу на сході України та створення умов для забезпечення безпеки росії. За його словами, російські війська просунулися в Україну і військове втручання відбувається за планом, тож немає потреби встановлювати кінцевий термін завершення кампанії.

Як писав портал, експерти проаналізували, які будуть наслідки для України, рф та миру, якщо Фінляндія та Швеція стануть повноправними членами НАТО.

Також ми писали, що США збільшує військову присутність в Європі. На відкритті щорічного саміту лідерів альянсу в Мадриді, Байден сказав, що "НАТО сильне та єдине" та оголосив про постійне базування американського військового гарнізону в Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини