Головна Новини Світ Росія Росія планує побудувати військову базу на окупованих територіях іншої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планує побудувати військову базу на окупованих територіях іншої країни

Міноборони РФ готується створити нову військово-морську базу на узбережжі Чорного моря.

5 жовтня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія планує створити військово-морську базу на окупованій території Грузії, заявив лідер невизнаної Республіки Абхазія Аслан Бжанія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія планує побудувати військову базу на окупованих територіях іншої країни

Аслан Бжанія та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Самозваний президент Республіки Абхазія, яка підтримується Росією розповів про нову угоду щодо російської бази поблизу Очамира на узбережжі Чорного моря.

"Ми підписали угоду, і найближчим часом в районі Очамчира буде постійна база російського ВМФ", — сказав Бжанія.

Аслан Бжанія пояснив, що створення нової військової бази Росії підвищить обороноздатність Абхазії та Кремля у регіоні. Самозваний президент також додав, що були досягненні домовленості про які він не може публічно повідомити.

Нагадаємо, що російські війська підтримали сепаратистів Абхазії та Південній Осетії і допомогли цим невизнаним країнам відбитися від грузинської армії, яка спробувала повернути регіони під свій контроль у 2008 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент РФ Дмитрій Медведєв підтвердив готовність Росії до анексії Абхазії та Південної Осетії.

Також "Коментарі" писали про президентку Грузії, яка хотіла приїхати в Україну, але її зупинив власний уряд. Через спробу Саломе Зурабішвілі відвідати кілька європейських країн Конституційний суд Грузії почав розгляд про імпічмент президентки. Посада президента Грузії має представницькі повноваження щодо зовнішньої політики, тому уряд може блокувати виїзд з країни для Зурабішвілі. Попри не схвалення грузинського уряду Зурабішвілі здійснила кілька візитів в інші країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://iz.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини