Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на масовану іранську атаку по Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на масовану іранську атаку по Ізраїлю

Дмитрій Пєсков заявив, що у Кремлі "надзвичайно стурбовані" інцидентом щодо союзника Росії, який завдав удару по Ізраїлю.

15 квітня 2024, 15:59
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував ситуацію щодо союзника Росії, який випустив близько 300 безпілотників та ракет в бік території Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на масовану іранську атаку по Ізраїлю

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков закликав не посилювати ескалацію в регіоні, зазначивши, що Росія "стурбована" інцидентом.

"РФ надзвичайно стурбована ситуацією на Близькому Сході, подальша ескалація не відповідає нічиїм інтересам", — сказав Пєсков.

Речник Кремля також заявив, що Москва сподівається на вирішення конфліктної ситуації між Іраном та Ізраїлем мирним шляхом.

"Росія виступає за політико-дипломатичне вирішення розбіжностей на Близькому Сході", — додав Пєсков.

Дещо раніше речниця МЗС РФ Марія Захарова також відреагувала на атаку з боку Ірану та критику ізраїльського посла, який закликав Москву засудити Тегеран за запуск ракет та безпілотників. Однак Захарова відмовилась та додала, що Ізраїль не засуджував удари України по території РФ. 

За інформацією ЦАХАЛ Іран випустив по Ізраїлю 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і 120 балістичних. Ізраїль спільно з союзниками збив 99% ворожої техніки, яку перехопив переважно ще до підльоту до ізраїльського кордону — в небі над Іраком та Йорданією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція президента Ізраїлю Іцхака Герцога на напад Ірану.

Також "Коментарі" писали про гнівну реакцію прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска щодо заяв ізраїльської армії, яка завдала удару по волонтерах та вбила кількох з них, зокрема і громадянина Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини