Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на передачу США далекобійних ракет Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на передачу США далекобійних ракет Україні

З'явилась реакція Кремля на інформацію, що США передали Україні далекобійні ракети ATACMS.

25 квітня 2024, 13:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Адміністрація Байдена таємно передала ракети ATACMS Україні у березневому пакеті допомоги. Після оприлюднення цієї інформації, з'явилась реакція Кремля, де заявили, що така зброя нібито "доставить більше проблем самій Україні". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на передачу США далекобійних ракет Україні

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков під час брифінгу відповів на питання щодо постачання Україні ракет ATACMS з великою дальністю ураження. 

"США постачають Україні все більш далекобійні озброєння, це не змінить перебіг спецоперації, але завдасть більше проблем самій Україні. Росія в ході спеціальної військової операції доб'ється свого", — сказав Пєсков та додав, що США нібито напрямку залучені до війни в Україні.

Також представник адміністрації Путіна прокоментував голосування в Конгресі США, яке дозволяє конфіскувати російські активи на користь України.

"Кремль не розкриває можливі заходи РФ у відповідь вилучення російських активів у країнах, але вони будуть", — пригрозив Пєсков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі пояснили, які фактори зняли блокування постачання ракет ATACMS для України. У США вказали, що на це вплинули поставки балістичних ракет з КНДР, удари РФ по цивільних об'єктах в Україні та накопичення достатніх запасів ракет ATACMS.

Також "Коментарі" писали, що у Сполучених Штатах назвали зобов'язання, які отримала Україна для використання далекобійних американських ракет. Головна умова стосується того, що ракети ATACMS  мають бути застосовані лише на території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини