Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на замах на Трампа: чи буде дзвінок від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на замах на Трампа: чи буде дзвінок від Путіна

У Кремлі вважають, що адміністрація Байдена нібито спровокувала спробу вбивства Дональда Трампа.

14 липня 2024, 14:44
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував спробу вбивства кандидата в президенти США Дональда Трампа. За словами Пєскова, було "очевидно", що життя експрезидента "перебуває в небезпеці". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на замах на Трампа: чи буде дзвінок від Путіна

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков відреагував на стрілянину в США, де на мітингу було поранено Дональда Трампа. За словами речника Кремля, Трампа намагаються "усунути" з політики в США.

"Після численних спроб усунути кандидата Трампа з політичної арени для всіх сторонніх спостерігачів було очевидно, що його життя перебуває в небезпеці", — сказав Пєсков.

Представник адміністрації Путіна заявив, що Росія "рішуче засуджує будь-які прояви насильства в ході політичної боротьби" та звинуватив Білий дім, який за словами Пєскова, створив атмосферу навколо Трампа, що "спровокувала напад".

Також Пєсков розповів, що російський диктатор Володимир Путін не планує телефонувати Трампу після інциденту. Сам Путін не коментував замах на колишнього президента США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на спробу вбивства Трампа. На думку, Захарової, гроші, які йдуть на допомогу у війні, Америка має  відправляти на встановлення порядку в країні. Крім того, у Росії депутати та пропагандисти почали розповсюджувати інформацію, що Україна може бути причетна до стрілянини на мітингу Трампа.

Також "Коментарі" писали, що в США звинуватили Джо Байдена у "підбурювані" до замаху зі спробою вбивства його головного конкурента на виборах президента США Дональда Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини