Головна Новини Світ США Чому Джонсон тягне час із виділенням допомоги Україні: як може вирішитись питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Джонсон тягне час із виділенням допомоги Україні: як може вирішитись питання

Трамп та підконтрольні йому люди типу Джонсона не хочуть давати демократам та Байдену перемогу у питанні виділення зовнішньої допомоги

15 березня 2024, 13:30 comments1131
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників США Майк Джонсон, який продовжує гальмувати допомогу Україні, у спілкуванні із сенаторами-республіканцями заявив, що буде підготовлено новий проєкт для підтримки нашої країни. Але в суттєво іншому вигляді, ніж схвалений у лютому Сенатом. У Білому домі вже дали зрозуміти, що саме сенатський законопроєкт добре відповідає потребам оборони України, а також потребам оборони Ізраїлю та іншим питанням національної безпеки США у всьому світі. Чим все може обернутися для України, США та Джонсона з його покровителями? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чому Джонсон тягне час із виділенням допомоги Україні: як може вирішитись питання

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Вся проблема в Джонсоні

Доктор політичних наук, експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Ігор Петренко вважає, що зараз все виглядає як чергова спроба Джонсона затягти час.

"Варіант, який він може просунути (з упором на кредити, ленд-ліз, а не безоплатну допомогу) теж можливий. Щоб зняти питання у республіканських виборців, особливо трампістів, що зовнішня допомога – нібито удар по їхній кишені. Але, по суті, всі гроші, які планується виділити (особливо у військовому плані), залишаться в США у вигляді оборонних замовлень, зарплат і так далі. Просто Трамп та підконтрольні йому люди типу Джонсона не хочуть давати демократам та Байдену перемогу у питанні виділення зовнішньої допомоги. Йде виборчий процес, тому тут усі теми стають полем бою між двома головними політсилами в США", – констатує експерт.

При цьому, продовжує він, підтримка законопроєкту, ухваленого Сенатом, у Палаті представників точно є. Заковика у Джонсоні, який не хоче ставити його на голосування.

"Якщо вдасться зібрати достатньо підписів (а процес вже запущено), щоб поставити питання на голосування в обхід спікера – є добрі шанси, що документ підтримають. У разі ж якогось альтернативного проєкту – це втрата, як часу (при його прийнятті нижньою палатою має ухвалити і верхня) так і, можливо, коштів", – пояснює Ігор Петренко.

За його словами, Україна (президент і його команда, наша дипломатія) намагаються максимально коректно переконати американських політиків, законодавців, які сумніваються, що допомога нам потрібна якнайшвидше – і, за можливості, як можна у більшому обсязі.

"Але питання внутрішньої політборотьби, чергового електорального циклу накладає свій відбиток, – зазначає експерт. – Думаю, у тому чи іншому вигляді протягом місяця питання про зовнішню підтримку України буде вирішено. Тому що у США вже виникають на цьому тлі складнощі з союзниками, причому не тільки в Європі, а й в інших регіонах".

Можемо дочекатися не кращого, але прийнятного варіанта

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко міркує так:

"В результаті, швидше за все, буде ухвалено законопроєкт про підтримку України, підготовлений та проголосований республіканською більшістю у нижній палаті Конгресу. Для України це буде не найкращий, але прийнятний варіант. Головне, щоб поновилася військова допомога США".

Позиції Майка Джонсона в цьому випадку можуть зміцнитися, хоча він і зіткнеться з критикою радикальних трампістів, вважає експерт.

Він наголосив, що голосування за пакет зовнішньої допомоги в американському парламенті (як у нижній, так і у верхній палатах) означатиме, що стратегічна підтримка України з боку США може зберегтися і за ймовірного президентства Трампа. Але в іншій формі, ніж за Байдена.

Читайте також на порталі "Коментарі" — допомога США Україні: чи є зрушення та якісь сценарії подальшого розвитку подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

15 березня 2024, 22:12

вам не набридло жерти лайно самим і годувати ним читачів???? ви хоч в курсі, що собою являє лайно, яке прийняв сенат???? допомога Україні???? немає там жодної допомоги Україні. є тупий дерибан.

fexx

15 березня 2024, 14:52

Сумасшедший се/кс несколько часов подряд, сильная эрекция, яркие оргазмы, много спермы и повышенный тестостерон и безопасно в любом возрасте! Не упустите свой шанс сделать свой се/кс незабываемым!---- https://use.my/eralis

Ігор

15 березня 2024, 14:04

Все одно розкрадуть. Звикли тільки паразитувати, а ні змінювати і розвивати власну країну. Як занурили її у бандерівське лахміття так і звикли в ньому жити. Паразити нацисти не розуміють як це рахуватись з думкою власного народу. Нехай над пам'яттю від Губки Ющенка та інших нікчем воюють. Це ж вони стверджували що без їхніх дурниць не буде майбутнього. То ось нехай користуються. З лахміттям нацпам'яті не буде майбутнього! Програли бо не хотіли змінюватись!


Новини