Головна Новини Світ США Держдеп відреагував на інформацію, що США проти вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп відреагував на інформацію, що США проти вступу України до НАТО

У США заявили, що президент Джо Байден підтримує вступ України до НАТО.

1 лютого 2024, 10:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заперечив інформацію, що Сполучені Штати не підтримують вступ України до НАТО. За його словами така інформація недостовірна.

Держдеп відреагував на інформацію, що США проти вступу України до НАТО

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу журналісти запитали речника Держдепу щодо інформації, що адміністрація президента США проти вступу України до НАТО, тоді як більшість країн підтримують членство України в альянсі. Метью Міллер спростував ці твердження зазначивши, що США підтримує Україну у цьому питання.

"Ці звіти невірні. Ви чули, як і сам президент, і секретар неодноразово казали, що Україна буде членом НАТО", — відповів речник Держдепу США Метью Міллер.

Нагадаємо, що видання Foreign Policy опублікувало інформацію з посиланням на десятки політиків та дипломатів, які вказали на суперечливу позицію США та Німеччини щодо вступу України до НАТО. За словами політиків обидві країни закликають зосередитись на допомозі Україні, а не на її членству в НАТО.

Натомість інші країни, зокрема балтійські та Польща пояснюють, що запрошення України до НАТО на Вашингтонському саміті стане найефективнішим та найменш затратним способом допомогти Україні. За їх словами це буде удар по "неоімперіалістичним амбіціям Путіна".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський пропагандист Володимир Соловйов істерично заявив, що НАТО хоче знищити Росію. Такою стала реакція рупора Кремля на масштабні навчання країн воєнного альянсу.

Також "Коментарі" писали про те, як НАТО недооцінили Росію у війні проти України. Що не врахували партнери України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини