Головна Новини Світ США Кулеба про допомогу від США: Все дуже заплутано, але всі шукають рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба про допомогу від США: Все дуже заплутано, але всі шукають рішення

Виділення допомоги Україні від США залежить від багатьох факторів. Позиція із цього приводу може рухатися в абсолютно різних напрямках, заявив на прес-конференції міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

7 лютого 2024, 16:21
Поділіться публікацією:

Голова МЗС повідомив, що отримав останній звіт з Вашингтона про можливі сценарії розвитку подій щодо голосування законопроєкту, в якому передбачена фінансова допомога Україні.

Кулеба про допомогу від США: Все дуже заплутано, але всі шукають рішення

Республіканцям і демократам треба сісти і подумати

За його словами, деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив.

"Тобто, все дуже заплутано. Залежить від багатьох факторів, і може рухатися прямо, вліво, вправо",
— сказав Кулеба.

При цьому міністр додав, що бачить позитив у ситуації, яка склалася. Він полягає у тому, що всі намагаються знайти рішення. Окрім того, Кулеба повідомив, що непублічно кожного дня проводиться робота з американською стороною щодо виділення допомоги Україні.

Кулеба звернув увагу на те, що американці регулярно дорікали Європейському Союзу за те, що він начебто нічого не робить для допомоги Україні. Проте, як підкреслив голова МЗС, ЄС продемонстрував у питанні підтримки України лідерство і прийняв рішення про виділення їй 50 млрд євро.

"І тепер питання для Америки продемонструвати, що вона також залишається лідером у захисті спільних цінностей і інтересів",
— сказав Кулеба.

При цьому міністр підкреслив, що адміністрація президента Джо Байдена демонструє рішучість у питанні виділення допомоги Україні. Проте, вважає Кулеба, демократам і республканцям треба просто сісти і подумати, як розв’язати той вузол, у який все заплуталося.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент США Дональд Трамп закликав республіканців у Конгресі проголосувати проти законопроєкту, у якому йдеться про вирішення міграційних питань та закладена допомога Україні. На його думку, цей законопроєкт — чудовий подарунок демократам і смерть для Республіканської партії, оскільки містить увесь той жах, який демократи накоїли в питаннях імміграції та кордонів, звільняє їх від відповідальності й перекладає все це на плечі республіканців.

Портал "Коментарі" повідомляв, що посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що 4 лютого Комітет з асигнувань Сенату США оприлюднив текст законопроєкту про пакет міжнародної допомоги США, зокрема й для України, та міграційну реформу, який є умовою підтримки республіканцями міжнародної допомоги США. Як відзначила посол, оприлюднення законопроєкту робить можливим анонсоване напередодні лідером демократів у Сенаті Чаком Шумером голосування 5 лютого за припинення дебатів по законодавчому інструменту (legislative vehicle) для пакету міжнародної допомоги та міграційної реформи, а 7 лютого – голосування вже за сам пакет.

Також портал "Коментарі" розповідав, що на екс-президента США Дональда Трампа у питанні виділення допомоги Україні можутьвплинути лобісти військово-промислового комплексу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини