Головна Новини Світ США Палата представників США схвалила законопроект про допомогу: чи є в ньому пункт про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Палата представників США схвалила законопроект про допомогу: чи є в ньому пункт про Україну

Палата представників США схвалила законопроект щодо допомоги Ізраїлю без України

3 листопада 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

Республіканці Палати представників США на чолі з нещодавно обраним спікером Майком Джонсоном підтримали пакет допомоги Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів. Про виділення допомоги Україні поки що не йдеться. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloobmerg".

Палата представників США схвалила законопроект про допомогу: чи є в ньому пункт про Україну

Спікер Палати представників Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Законопроект підтримали 226 членів Палати, проти виступили 196 конгресменів.

Слід зазначити, що минулого місяця Білий дім запросив у Конгресу пакет екстреної допомоги на 106 млрд доларів, що включав допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та надання додаткового фінансування на посилення американського кордону з Мексикою.

Проте Республіканська партія, яка тепер контролює Палату представників США, одразу ж дала зрозуміти, що вимог Адміністрації Джо Байдена не буде враховано. Довго тривала історія із обранням нового спікера Палати представників. У результаті новообраний спікер Макс Джонс відразу після свого обрання запропонував не поєднувати в один пакет нову допомогу Україні та Ізраїлю. Республіканець заявив, що хоче, щоб Палата голосувала за ці ініціативи окремо та вніс законопроект лише про пакет допомоги Єрусалиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що буде з допомогою США України: речник Палати представників Майк Джонс виставив жорстку умову.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент США Джо Байден накладе вето на запропонований республіканцями Палати представників законопроект про пакет допомоги лише Ізраїлю, де не включено необхідне фінансування для підтримки України.

Раніше "Коментарі" писали – що буде за допомогою України: які варіанти розвитку подій у США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини