Головна Новини Світ США США відреагували на звинувачення Китая про шпигунство
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на звинувачення Китая про шпигунство

США заперечили, що вони використовують повітряні кулі для шпигунства.

13 лютого 2023, 18:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

12 лютого Китай заявив, що у його повітряному просторі було помічено американський зонд для шпигунства. США заперечили такі звинувачення з боку влади Китаю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter речниці Ради національної безпеки США Білого дому Адрієн Ватсон.

США відреагували на звинувачення Китая про шпигунство

Лідери Китаю та США. Фото з відкритих джерел

На початку лютого США звинуватили Китай у використанні повітряної кулі для шпигунства. Джо Байден наказав збити об’єкт. Тоді Китай різко відреагував на звинувачення США, проте визнав, що це був його зонд.

Через кілька днів Китай зафіксував у своєму повітряному просторі невідомий літальний об’єкт та звинуватив США у шпигунстві. Окрім того, речник МЗС Китаю Ван Веньбінь наголосив, що подібні американські об’єкти заходили на територію його країни ще 10 разів. На звинувачення речника міністерства закордонних справ відреагувала спікерка Ради національної безпеки США Білого дому Адрієн Ватсон.

"Будь-яке твердження про те, що уряд США використовує повітряні кулі спостереження над КНР, є неправдою. Саме Китай має програму для збору розвідувальних даних на висотних аеростатах спостереження, які він використовував для порушення суверенітету США та понад 40 країн на 5 континентах", — відповіли США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав дві країни, які стоять за використанням шпигунських повітряних куль. Очільник військового альянсу додав, що ці країни посилюють стеження за НАТО.

Також "Коментарі" писали про те, які переваги для шпигунства мають повітряні кулі проти супутників та дронів.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини