Головна Новини Світ США США знову поговорили з Китаєм через його підтримку оборонної сфери РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

США знову поговорили з Китаєм через його підтримку оборонної сфери РФ

Китай почав тісніше підтримувати зв'язки з РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну

28 березня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Америка вкотре висловила своє занепокоєння Китаю через його підтримку оборонної сфери Росії. Про це повідомляє  "Голос Америки".

 США знову поговорили з Китаєм через його підтримку оборонної сфери РФ

Сі Цзіньпін і Володимир Путін (фото із відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що 27 березня це питання обговорювали помічник держсекретаря США Курт Кемпбелл з виконавчим заступником глави МЗС КНР Ма Чжаосюй.

У бесіді йдеться про те, що Пекін підтримує оборонно-промислову базу Москви.

За словами представника Держдепу, ця телефонна розмова є частиною поточних зусиль з підтримки відкритих ліній зв'язку між США та Китаєм.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай бойкотуватиме мирні переговори щодо України. Китай може бойкотувати мирні переговори щодо врегулювання війни в Україні, якщо Європа не дозволить РФ брати в цьому участь. Про це пише рейтингове видання "Politico".

 Автори матеріалу поспілкувалися з чиновниками, які повідомили, що Китай намагається переконати Європу дозволити Росії сісти за стіл майбутніх мирних переговорів, які, можливо, відбуватимуться у Швейцарії. Інакше Китай бойкотуватиме подібні зустрічі.
А офіційно Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що Лі Хуей пообіцяв підтримати "своєчасне скликання мирної конференції за участю всіх сторін". Варто зазначити, що раніше глава Китаю Сі Цзіньпін представив своє бачення дипломатичного завершення війни РФ проти України, а також призначив спецпредставника, який мав займатися цим питанням. Цим представником став екс-посол Китаю у Росії Лі Хуей.
Лі Хуей після призначення з'їздив до Росії, України та ЄС, щоб обговорити китайську ініціативу. Київ "дипломатичних" зусиль Пекіна не оцінив, оскільки Україна вже має власну формулу миру.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини