Головна Новини Світ США У Білому домі відповіли, чи справді ЗСУ почали відступати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі відповіли, чи справді ЗСУ почали відступати

Білий дім стверджує, що через брак боєприпасів ЗСУ відходять на другу та третю лінії оборони

19 березня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

В української армії, яка тримає оборону на сході України, закінчуються боєприпаси, через що воїни змушені відходити. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі.

У Білому домі відповіли, чи справді ЗСУ почали відступати

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"У них (ЗСУ – ред.) закінчуються боєприпаси на Донбасі, і вони зараз відходять на другу та третю лінії оборони. Окупанти продовжують тиснути у західному напрямку. Їм (українцям – ред.) потрібна підтримка і вона потрібна зараз", — зазначив Джон Кірбі.

При цьому урядовець наголосив, що зволікання Конгресу із затвердженням допомоги Україні грає проти України.

"Час має значення", — наголосив Кірбі, коментуючи розгляд законопроекту про допомогу Україні у Конгресі.

Зазначимо, раніше Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги на 300 мільйонів доларів за рахунок коштів, заощаджених у ході виконання попередніх контрактів Пентагону. Але цих коштів катастрофічно мало, а законопроект про виділення десятків мільярдів застряг у Палаті представників, спікер якої Майк Джонсон продовжує гальмувати процес. Як ситуація може розвиватись далі? Які є варіанти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Пентагоні натякнули, що без рішення Конгресу Україна більше не отримає допомоги від США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спікер Палати представників США Майк Джонсон, який продовжує гальмувати допомогу Україні, у спілкуванні з сенаторами-республіканцями заявив, що буде підготовлено новий проект для підтримки нашої країни. Але в суттєво іншому вигляді, ніж схвалений у лютому Сенатом. Чим все може обернутися для України, США та Джонсона з його покровителями? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини