Головна Новини Світ Беларусь У Лукашенка агонія: нобелівського лауреата Алексієвич викликали на допит
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лукашенка агонія: нобелівського лауреата Алексієвич викликали на допит

Сьогодні письменниця Світлана Алексіеіч отримала повістку на допит до слідчого

24 серпня 2020, 23:37 comments1157
Поділіться публікацією:

У Лукашенка агонія: нобелівського лауреата Алексієвич викликали на допит

Нобелівський лауреат з літератури, білоруська письменниця Світлана Алексієвич отримала повістку з вимогою прибути в середу, 26 серпня, на допит до слідчого. Про це повідомляє телеграм-канал "Белсат".

Відомо, що Алексієвич фігурує як спільниця лідера опозиції Світлани Тихановскої по створенню Координаційної ради з повалення державного режиму Білорусі. Письменниця дійсно є членом президії цієї ради.


Сьогодні в Мінську у тракторного заводу ОМОН затримав членів президії Координаційної ради опозиції — довірена Ольгу Ковалькова і представника страйкому МТЗ Сергія Дилевські. Їх звинуватили в організації несанкціонованого масового заходу.

Крім них і Алексієвич, до президії Координаційної ради також входять соратниця Світлани Тихановської, глава виборчого штабу екс-банкіра Віктора Бабарика Марія Колесникова, юрист Максим Знак, міжнародна медіаторка Лілія Власова і Павло Латушко — екс-директор Купаловська театру, звільнений з посади за симпатії до білоруської опозиції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що глава Білорусі Олександр Лукашенко звільнив свого посла в Словаччині після його відкритого заяви в підтримку протестів в Мінську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини