Головна Новини Світ Франція Франція планує відкрити кордони з Європою з 1 липня
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція планує відкрити кордони з Європою з 1 липня

Франція поки не впускатиме в країну жителів Іспанії та Великобританії

13 червня 2020, 12:55 comments1171
Поділіться публікацією:

Франція планує почати поступово відкривати шенгенські кордони вже через кілька тижнів – з 1 липня 2020 року. Про це повідомили міністри закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан і внутрішніх справ Крістоф Кастанер, передає "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Франція планує відкрити кордони з Європою з 1 липня

Рішення про отрытии кордонів Франція прийняла згідно з рекомендаціями Європейської комісії. Зазначається, що можливість перетину французької кордони будуть відновлювати поступово і відповідно з епідеміологічною ситуацією у різних країнах.

В першу чергу обіцяють розглядати заявки на отримання візи і посвідки на проживання іноземних студентів. Крім того, студенти з усіх країн світу отримають можливість в'їхати до Франції.

Крім того, з 15 червня Франція обіцяє скасувати всі обмеження на рух транспорту в рамках європейських внутрішніх кордонів. Громадяни держав-членів Європейського Союзу, а також Андорри, Ісландії, Ліхтенштейну, Монако, Норвегії, Сан-Марино, Швейцарії та Ватикану зможуть без проблем в'їжджати на територію Франції. Правда, для Іспанії та Великобританії все ще будуть діяти обмеження, так як ці країни поки не скасували обмежень.

Зазначимо, Франція і Німеччина в останні кілька тижнів закликають якнайшвидше відкрити внутрішньоєвропейські кордону, які були закриті за пандемії коронавіруса.

Раніше "Коментарі" писали, що уряд Франції ухвалив рішення скасувати режим надзвичайної ситуації тільки через місяць — з 10 липня. При цьому в протягом ще чотирьох місяців уряд зможе обмежувати свободу пересування і масові зібрання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини