Головна Новини Світ Великобританія Британець знайшов у себе в гаражі «чайник» імператора
commentss НОВИНИ Всі новини

Британець знайшов у себе в гаражі «чайник» імператора

Вартість «чайника» може скласти 100 тис. фунтів

13 вересня 2020, 16:35 comments1241
Поділіться публікацією:

Британець вирішив провести час на самоізоляції з користю і прибрати в своєму гаражі. І під час прибирання виявив жовтий маленький чайник, який припадав пилом у нього більше 10 років. Виявилося, що це фарфорове виріб — унікальна і цінна річ, яка належала китайському імператору. Таку інформацію надало видання The Mirror.

Британець знайшов у себе в гаражі «чайник» імператора

Пенсіонер, запримітивши незвичайний чайник, вирішив віддати його на благодійність, але спершу зайти до оцінювача. І це було правильне рішення, адже він виявився старокитайським глечиком для вина, вартість якого може досягти 100 тисяч фунтів. По всій видимості, цей глечик належав китайському імператору Цяньлун.

За словами британця, цей виріб спочатку зберігався в кабінеті його матері, а після її смерті, припалав пилом в ящиках. Чоловік припускає, що з Китаю такий сувенір привіз його дідусь.

Цінна знахідка буде продана на аукціоні вже 24 вересня, передбачається, що раритетний глечик може піти з молотка за 20-40 тисяч фунтів, а може значно дорожче.

Британець знайшов у себе в гаражі «чайник» імператора - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що британець купив за 1,5 долара вазу китайського імператора вартістю півмільйона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини