Головна Новини Світ Беларусь Керівник МЗС Білорусі зізнався у страхах анексії Білорусі. Невдовзі він помер
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівник МЗС Білорусі зізнався у страхах анексії Білорусі. Невдовзі він помер

Білоруський чиновник розповів про свої страхи російської анексії перед тим як загадково помер

2 березня 2023, 19:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто розповів, що перед загадковою смертю керівника МЗС Білорусі Володимира Макея, він поділився своїми побоюваннями щодо російської анексії Білорусі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на фінське видання Iltalehti.

Керівник МЗС Білорусі зізнався у страхах анексії Білорусі. Невдовзі він помер

Макей боявся, що Росія анексує Білорусь. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто під час інтерв’ю для Iltalehti розповів про останню зустріч зі своїм колегою з Білорусі Володимиром Макеєм, який загинув за нез’ясованих обставин. Під час приватної розмови Макей повідомив, що хвилюється, адже після анексії чотирьох українських областей, на його думку, Білорусь могла стати наступною.

"Він дуже хвилювався, чи буде Білорусь п’ятою. З його чола капав піт, і він сказав, що ніколи не знає, хто буде наступним", — говорить Хаавісто, та додає, що такі слова незвично чути, адже ззовні всі бачать як Білорусь підтримує Росію у війні.

Ймовірно страх Володимира Макея не був безпідставним, адже в лютому відбувся витік документів, який свідчить, що Росія збирається повільно анексувати Білорусь до 2030 року. Макей не був прихильником ідей Путіна, і можливо його смерть стала попередженням для Лукашенка.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія назвала кількість танків Leopard 2, які передасть Україні в новому пакеті військової допомоги. 

Також "Коментарі" писали, що норвезькі журналісти оприлюднили план Путіна щодо державного перевороту у Молдові. Кремль планував залучити громадян кількох країн для створення хаосу на вулицях столиці і в цей момент навчані бійці повинні були увійти до адміністративних будівель уряду та захопити владу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини