Головна Новини Світ НАТО Міністри оборони НАТО погодились активізувати підтримку України. Яке рішення ухвалили
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністри оборони НАТО погодились активізувати підтримку України. Яке рішення ухвалили

За підсумками засідання Ради Україна-НАТО генсек Єнс Столтенберг заявив, що ухвалено рішення направити в Україну більше систем протиповітряної оборони, щоб вона могла себе краще захистити від російської агресії

19 квітня 2024, 19:01
Поділіться публікацією:

Як відзначив Єнс Столтенберг, президент Володимир Зеленський виступив перед міністрами оборони членів НАТО та відверто розповів їм про ситуацію на фронті, а також про те, що країна критично потребує додаткових засобів протиповітряної оборони.

Міністри оборони НАТО погодились активізувати підтримку України. Яке рішення ухвалили

Єнс Столтенберг

Як відзначив генсек НАТО, після цього міністр погодилися на те, щоб надати Україні військову допомогу, яку вона потребує, зокрема, поміж іншого і додаткові системи ППО. При цьому Столтенберг додав, що у країн НАТО є вільні системи протиповітряної оборони, які можна надати Україні. Він заявив, що очікує на відповідні оголошення від країн, які мають ці системи.

Окрім того, Столтенберг додав, що багато союзників, які не мають вільних систем протиповітряної оборони погодилися надати кошти, щоб закупити їх для України. Також генсек НАТО додав, що буде нарощена робота із промисловістю задля того, щоб наростити виробництво необхідних систем для України чи відновити вже наявні.

Крім питання протиповітряної оборони міністри оборони країн НАТО також розглянули і інші критичні потреби України, зокрема ті, які стосуються снарядів та дронів.

За словами Столтенберга, кожен союзник самостійно буде вирішувати, що він може передати Україні. При цьому він додав, що підтримка України не є благодійністю, оскільки вона знищує бойові спроможності Росії і тим самим робить країни НАТО більш захищеними.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський жорстко розкритикував позицію союзників, які зволікають із допомогою Україні. Він підкреслив, що Захід захищає Ізраїль, проте на аналогічні проблеми в Україні просто закриває очі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини