Головна Новини Світ Росія Що відбувається на Бєлгородщині – перед яким вибором опинився Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається на Бєлгородщині – перед яким вибором опинився Кремль

Паралельно з подіями у Бєлгородській області відбувається активізація промацування російської оборони на всій довжині лінії фронту

5 червня 2023, 11:44 comments3504
Поділіться публікацією:

Російські повстанці з підрозділів Легіону "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" продовжують свої рейди на територію РФ. Особливо серйозно вони дають знати про себе у Бєлгородській області. Там же почастішали удари дронами, зокрема по енергооб'єктах. Туди ж висловив готовність перекинути своїх найманців власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, навіть без схвалення міноборони Росії, яке традиційно критикує. Ватажок Чечні Рамзан Кадиров також заявив, що його вояки могли б "розібратися" з тим, що відбувається в Бєлгородській області. Про що говорять останні події на Бєлгородщині та навколо неї, зокрема, в ракурсі російсько-української війни? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Що відбувається на Бєлгородщині – перед яким вибором опинився Кремль

Бєлгородська область, Шебекіно. Фото: з відкритих джерел

Бачимо підтвердження, що залишки російської армії не здатні воювати на два фронти

Глава Інституту громадської політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков впевнений, що останні події на західних кордонах так званої Росії підтверджують, що залишки російської армії не здатні воювати на два фронти.

"Немає ні особового складу, ні мотивації, ні ресурсів. Зараз це стає все очевиднішим", – пояснює експерт.

На думку Сергія Бикова, краще, що в цій конструкції може чекати країну-агресора — це визвольні війни пригнічених Кремлем народів, що спалахують по всій так званій Росії.

Кремль опинився на своєрідній розтяжці

Глава платформи Єдиний координаційний центр, політолог Олег Саакян розмірковує так:

"Очевидно, що такі дії збройної російської опозиції застали Кремль зненацька. Видно розкоординованість у підходах до прийняття рішень, їх реалізації різними російськими відомствами. Починаючи від пропагандистського супроводу цієї тематики, коли прийнято рішення максимально замовчувати, вносити невиразність у ті версії, які продукуються (щоб приспати увагу росіян). Закінчуючи конкуренцією заяв Пригожина та Кадирова, за якими бачиться нездатність регулярної армії, росгвардії, поліції взяти під контроль зайняті російськими повстанцями території".

За словами експерта, зараз найвище військово-політичне керівництво країни-агресора постало перед складним вибором: знімати частину сил з українського фронту – і перенаправляти їх на посилення кордону у Бєлгородській та Брянській областях, або продовжити покладатися на "авось".

Паралельно із цим, зазначає Олег Саакян, відбувається активізація промацування російської оборони на всій довжині лінії фронту.

"Відповідно, Кремль опинився на своєрідній розтяжці. Перекинути на бєлгородську ділянку, що раптом стала гарячою точкою всередині Росії, якісь сили (навіть кадировців або вагнерівців, що залишилися в строю) — це оголити свої позиції на сході або півдні. Роздати зброю населенню, як це робилося з учасниками територіальної оборони в Україні, російська влада собі дозволити не може, бо тотально не довіряє своєму народові. І, зважаючи на все, небезпідставно, – акцентує експерт. – Частина опозиції Росії взяла до рук зброю, тоді як інша частина суспільства активно займається мародерством на покинутих місцевими жителями територіях".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить реакція Путіна на рейд Бєлгородщиною – що починають усвідомлювати росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини