Головна Новини Світ Росія У Держдумі РФ готові ввести відповідальність за заклики повернути Крим Україні для зарубіжних політиків
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдумі РФ готові ввести відповідальність за заклики повернути Крим Україні для зарубіжних політиків

Зокрема спікер Держдуми В'ячеслав Володін розповів про введення кримінальної відповідальності для українських чиновників

14 липня 2020, 17:30 comments1377
Поділіться публікацією:

У Росії розглядають можливість введення кримінальної відповідальності для офіційних осіб України, які роблять заяви про необхідність повернути півострів Крим у статус автономії і контроль Києва. Про це розповів голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін, передає агентство "Інтерфакс".

У Держдумі РФ готові ввести відповідальність за заклики повернути Крим Україні для зарубіжних політиків

Так, за словами російського політика, подібні заяви з боку українських чиновників та депутатів можуть стати приводом для екстрадиції останніх.

"Подібні заяви спричинять за собою відповідальність за законами Росії, а значить, ми зможемо вимагати в України їх екстрадиції для судового процесу", — позначив Володін.

Наголошується, що подібна ініціатива торкнеться і західних партнерів, які можуть бути арештовані по прибуттю в Росію саме за репліки про повернення Криму Україні, що, згідно з прийнятим поправкам до Конституції РФ, є сепаратизмом.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нові поправки в Конституцію Росії буквально нівелюють перспективу повернення Кримського півострова назад в Україну.

"Мета поправки в іншому, а саме — зробити неконституційними будь-які законопроекти про повернення Криму під керівництво Києва. Це робиться для того, щоб жоден орган державної влади, включаючи президента, парламент чи уряд, не могли серйозно вести переговори, наприклад, про повернення Криму Україні". За словами сенатора, ця поправка потрібна не для того, щоб бігати за блогерами або по соцмережам і дивитися, не написав чи хто-небудь "А давайте віддамо Крим", — зазначив російський політик Андрій Клішас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини