Головна Новини Світ Росія У Росії серйозні проблеми: звернулись по допомогу до Казахстану
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії серйозні проблеми: звернулись по допомогу до Казахстану

Через санкції проти Росії, Кремль просить допомоги у Казахстані, аби забезпечити дефіцит популярного продукту.

18 січня 2024, 15:03 comments1157
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії спостерігається масовий дефіцит курячих яєць, що призвело до підвищення ціни на цей продукт. Щоб розв'язувати проблему Росія звернулась до Казахстану з проханням збільшити поставки яєць. Про це повідомляє казахстанський ресурс Kursiv з посиланням на пресслужбу уряду.

У Росії серйозні проблеми: звернулись по допомогу до Казахстану

Казахстан отримав прохання від РФ щодо поставок яєць. Фото з відкритих джерел

Віцепрем'єр Казахстану Серік Жумангарин зустрівся з російським колегою Олексієм Оверчуком та обговорили правила, за якими можна буде доставити яйця до Росії.

"Російська сторона звернулася до казахстанської з проханням про збільшення постачання курячих яєць до їхніх торгових мереж. Серік Жумангарин дав доручення міністерству сільського господарства в найкоротші терміни розглянути це питання", — йдеться у заяві.

Під час переговорів також стало відомо, що Росія зняла також обмеження на поставки м'яса з Казахстану, ймовірно, щоб компенсувати дефіцит курятини.

Загалом у Казахстані повідомляють про достатню кількість яєць в країні і вказують, що в період з січня по листопад місцеві птахофабрики зуміли отримати 4,9 млрд яєць. З них Казахстан експортував до Афганістану – 114 млн яєць, Киргизстану – 70 млн яєць та Росію – 2,6 млн яєць.

Нагадаємо, що у Росії спостерігається масовий дефіцит яєць та курятини, а також ріст цін на ці продукти. На ситуацію відреагував Путін, який заявив, що росіяни стали багатшими, тому збільшився попит на яйця. У російському Мінсільгоспі вказали на сезонні чинники та спалахи пташиного грипу, як причину проблеми.

Однак, ймовірною причиною дефіциту є санкції проти Росії, зокрема це стосується постачання кормів для тварин та обладнання. Іншими причинами є брак робочої сили, особливо мігрантів з країн Центральної Азії. Це відбувається через додатковий контроль з боку РФ та падіння рубля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія забрала у росіян поїзди через невиконання умов та санкції.

Також "Коментарі" писали, що Росія витрачатиме мільярди рублів щодня. Таке рішення прийняли аби компенсувати недоотримання до бюджету РФ грошей через зменшення цін на нафту та санкції проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини