Головна Новини Світ Росія У Росії стартували акції на підтримку Навального: реакція поліції не змусила себе чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії стартували акції на підтримку Навального: реакція поліції не змусила себе чекати

Поліція назвала акцію протесту незаконною і застосувала силу

23 січня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:








У суботу, 23 січня, в Росії стартували акції з вимогою звільнити з в'язниці опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Перші акції стартували в Хабаровську близько 13:00 за місцевим часом (5 ранку за Києвом). Про це пише DW.

У Росії стартували акції на підтримку Навального: реакція поліції не змусила себе чекати

Акції в підтримку Навального. Фото: Delfi

Ще до початку мітингів поліцейські затримали ведучих YouTube-каналу RusNews на площі, де вони чекали, поки зберуться люди. Незабаром на акцію в Хабаровську вийшли близько 700 осіб. Вони скандували: "Ми не боїмося!", "Банду Путіна — під суд!" і "Путін — злодій!". На площі розкидані кілька фотографій російського президента.

Поліцейські з мегафонами почали говорити, що акція не узгоджена з владою, і вимагали від її учасників покинути площу. Співробітники ОМОНу намагалися відтіснити присутніх. Незабаром почалися затримання учасників протесту, під час яких ОМОН застосував кийки.


Як повідомляло видання "Коментарі", в Російській Федерації арештована прес-секретар опозиційного політичного діяча Олексія Навального Кіра Ярмиш. У суді російському виданню "РИА Новости" розповіли, що прес-секретар була арештована за заклики до несанкціонованої акції.

Також видання "Коментарі" розповіло, що російську учні в школах змінюють портрети Путіна на Навального. У зв'язку з цією ситуацією, влада Росії хоче заборонити соціальну мережу TikTok. Головним ініціатором ідеї стала Голова "Асоціації батьківських комітетів і спільнот" Ольга Леткова. Жінка пояснює, що TikTok давно пора заборонити, оскільки через нього відбуваються маніпуляції із західного боку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини