Головна Новини Світ США Вибори в США: Трамп подав позов до суду, Байден також збирається судитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: Трамп подав позов до суду, Байден також збирається судитися

Адвокати Дональда Трампа подали судові позови за результатами підрахунку голосів в п'яти штатах

10 листопада 2020, 08:04
Поділіться публікацією:

Виборчий штаб чинного президента США Дональда Трампа і представники Республіканської партії подали цілий ряд позовів з метою оскаржити процес підрахунку голосів щонайменше в п'яти штатах за підсумками президентських виборів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Вибори в США: Трамп подав позов до суду, Байден також збирається судитися

За даними джерела, "ловити" в більшості випадків Трапму все одно нічого. По-перше, деяка частина позовів вже була відкинута, а в деяких штатах, навіть якщо трапиться перерахунок голосів, то загальну картину серед виборців це навряд чи змінить.

Зі свого боку Байден натякнув, що відразу піде в суд, якщо його не визнають президентом Сполучених Штатів Америки. Демократи розглядають всі можливості, якщо права їх кандидата почнуть порушувати. Reuters зазначає, що американським законодавством не встановлені чіткі терміни, в які цей наглядовий орган повинен проголосити кандидата від тієї чи іншої партії переможцем загальних виборів. Однак, зазвичай, це робиться після того, як сумнівів в його успіху не залишається і виникає необхідність якомога швидше запустити процедуру передачі влади, уточнює агентство.

З іншого боку, в штабі Байдена панує повна впевненість, що вибори вже виграні.

Як раніше повідомляли "Коментарі", своє власне розслідування за результатами виборів і можливим порушень на них почне Генеральна прокуратура Сполучених Штатів Америки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини