Головна Новини Світ США Як розуміти заяви Трампа про бомбардування Москви та Пекіна: що звертає на себе увагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розуміти заяви Трампа про бомбардування Москви та Пекіна: що звертає на себе увагу

Трамп намагається показати, що він набагато рішучіший за Байдена

30 травня 2024, 11:05 comments3424
Поділіться публікацією:

Дональд Трамп, який претендує на повернення до Білого дому, заявляє, що якби він був президентом США в 2022-му, коли РФ відкрито вторглася в Україну, він би бомбив Москву. А, якби Китай вторгся на Тайвань – бомбив би Пекін. У Росії з цього приводу почалася істерика серед пропагандистів, а також роздуми, що це лише передвиборна риторика, яка розрахована на "яструбів" серед американських виборців. Цікаво, що заява Трампа прозвучала на тлі закликів України та низки її союзників до чинної Адміністрації Байдена дозволити бити по території РФ американським озброєнням. Про що говорять ці заяви та заклики? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Як розуміти заяви Трампа про бомбардування Москви та Пекіна: що звертає на себе увагу

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Українське питання – гостро звучить на виборах президента США

Директор Інституту світової політики, політичний експерт, автор книги "Гібридна війна" Євген Магда вважає, що заяви потенційних кандидатів у президенти від Демократичної та Республіканської партій щодо завершення війни в Україні – ні що інше, як елемент передвиборчої боротьби.

"І рішення про можливий дозвіл Україні бити по території РФ (з наданням відповідного озброєння), і обіцянки Трампа, у разі чого, "бомбардувати Москву та Пекін" — це все вписується у передвиборчий контекст. Українське питання – гостро звучить під час виборів президента США. І це, з одного боку, є нашим загальним досягненням. Але з іншого – ми маємо чітко сформулювати своє бачення, використати ситуацію у своїх інтересах", – зазначає Євген Магда.

Він також звертає увагу на активізацію співпартійниці та нещодавньої суперниці Трампа у праймеріз – Ніккі Хейлі. Вона закликала підтримувати Трампа, наголосивши, що голосуватиме за нього.

"Це показовий факт, – вважає експерт. — Можливо, Хейлі розраховує на посаду віце-президента у разі перемоги Трампа. Цікаво, як на це відповідатиме команда Байдена".

Трамп набагато жорсткіший за Байдена

Політтехнолог Борис Тізенгаузен розмірковує так:

"Безумовно, Трамп рішучіший, ніж Байден. Я не уявляю, як Байден наказав би знищити іранського генерала Сулеймані. А Трамп свого часу це зробив. Відомо також, що Трамп під кінець своєї каденції хотів залишити у спадок Байдену війну у Північній Кореї. Але його тоді відговорили".

Немає сумнівів, продовжує експерт, що Трамп набагато жорсткіший за Байдена, Адміністрація якого дуже довго приймає рішення, у тому числі найважливішого плану, у ракурсі російсько-української війни.

"Не дарма Путін відкрито каже, що Байден як президент для нього куди комфортніший за Трампа, – зазначає Борис Тізенгаузен. – Нагадаю, що президент Трамп жорстко боровся із диктаторськими режимами. Він запровадив багато торгових обмежень стосовно Китаю. При Трампі диктаторські режими почувалися набагато незатишніше, ніж за Байдена. Той же Іран за Трампа продавав нафти в рази менше. Так що я вважаю, що зі ймовірним поверненням Трампа до Білого дому ситуація для РФ може стати набагато гіршою, ніж зараз".

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари по РФ: чи дотисне Україна союзників. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини