Головна Новини Світ Близький Схід Перемир'я в Нагірному Карабаху: що відбувається зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемир'я в Нагірному Карабаху: що відбувається зараз

Вірменія і Азербайджан узгодили перемир'я

10 жовтня 2020, 08:36
Поділіться публікацією:

Озброєний конфлікт в Нагірному Карабаху поки що затих. У столиці Степанакерті триває тиша після того, як Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я. Про це повідомляє Panorama.

Перемир'я в Нагірному Карабаху: що відбувається зараз

"Обстановка в нахичеванському напрямку спокійна, бойові дії не ведуться", — заявив представник Міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованесян.

Так, міністри закордонних справ Росії, Вірменії та Азербайджану за підсумками майже 11-годинних переговорів у Москві 9 жовтня ухвалили домовленість про перемир'я. Згідно з документом, режим припинення вогню вступає в силу з 12:00 10 жовтня 2020 року в гуманітарних цілях для обміну військовополоненими та іншими утримуваними особами і тілами загиблих при посередництві та відповідно до критеріїв Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Крім того, Азербайджанська Республіка і Республіка Вірменія за посередництва співголів Мінської Групи ОБСЄ на основі базових принципів врегулювання приступають до субстантивних переговорів з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання.

Нагадаємо, азербайджанські хакери атакували сервери офіційних структур Вірменії. Сайти президента Вірменії, а також всіх міністерств були виведені з ладу масштабної кібератакою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини