Головна Новини Світ ЄС Президент ЄББР залишає посаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент ЄББР залишає посаду

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті не може займати дану посаду. згідно із законодавством

2 липня 2020, 15:12
Поділіться публікацією:

Президент Європейського банку Сума Чакрабарті залишає посаду після завершення другого терміну правління, яке відбудеться сьогодні, 2 липня. Про це повідомляє видання Укрінформ.

Президент ЄББР залишає посаду

Як наголошується в повідомленні, причиною для догляду Чакрабарті стала стаття в законодавстві, згідно з якою одна людина не може обіймати посаду президента ЄБРР більше одного терміна.

Унікальністю Суми Чакрабарті в тому, що він став єдиним президентом фінансового відомства, який двічі був обраний на цю посаду — 2012 і 2016 рр.

"Він прийшов у банк із завданням модернізувати його, і зосередженість на досягненні цієї мети дозволила ЄБРР досягти рекордних рівнів впливу на процес переходу і інвестицій в її регіонах, а також більшої фінансової стабільності", — підкреслюють в прес-службі ЄБРР.

Чакрабарті є громадянином Великобританії. Його головним досягненням на посаді президента ЄБРР вважається перехід до "зеленої економіки". Завдяки їй майже половина інвестицій банку в минулому році була зроблена саме в "зелену" економіку, і ще багато амбітних цілей поставлено на майбутнє. Кількість членів ЄБРР і країн, у яких банк здійснює інвестиції, також значно зросла за останні вісім років.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти провели аналіз можливих наслідків, які звернеться велика президентська програма з будівництва національних доріг.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини