Головна Новини Світ Росія Пастка-2022: У Росії показали кіно про «необхідність програшу у війні»
commentss НОВИНИ Всі новини

Пастка-2022: У Росії показали кіно про «необхідність програшу у війні»

Хто готує російське суспільство до поразки у війні та чи потрібно, - пояснив політтехнолог

3 березня 2023, 18:18 comments4067
Поділіться публікацією:








Кремлівські маріонетки Гіркін, Пригожин і Шахназаров почали готувати російське суспільство до поразки у війні проти України. Схоже, росіяни покірливо приймуть це, щойно президент РФ Володимир Путін зізнається, що помилився. Таку думку в Телеефірі висловив політтехнолог Борис Тизенгаузен, пишуть "Коментарі".

Пастка-2022: У Росії показали кіно про «необхідність програшу у війні»

Російське суспільство почали готувати до поразки

Він прокоментував інформацію, що в YouTube кілька тижнів тому з’явився пропагандистський фільм “Пастка 2022”, який впродовж години пояснює, що Путіна втягли у війну американці й тепер єдиним варіантом вийти для Росії, не розпавшись на частини, є підписання миру і вихід на кордони до 24 лютого. Замовник не відомий, але в такий спосіб росіян почали готувати до поразки, що це — виправдана і логічна річ.

“Це почалося десь місяць тому, я помітив цю тезу. Не так давно мені попалася путінська маріонетка Шахназаров, який почав говорити: “А що ви думаєте, ми не можемо програти? Можемо”. Тобто вони починають уже, а ще до цього ще одна хвиля була: “А що ви думаєте, там українці воюють? Ні, це ж величезна армія, армада, з якою нам складно воювати”. Пригожин, Гіркін — вони ж усі теж грають у ці ворота. Пригожин каже, що Бахмут до кінця квітня брати, до Дніпра ще три роки йти. Гіркін каже, що взагалі все пропало, якщо масштабну мобілізацію не провести”, — сказав Тизенгаузен.

Політтехнолог разом з тим зазначає, що Гіркін працює більш тонко, аніж Гіркін.

“Пригожин він відбитий, звісно, персонаж, а Гіркін, дивіться, як тонко працює — він каже, що без масштабної, загальної мобілізації цю війну не виграти. Що він каже? Масштабна мобілізація, звичайно, її неможливо провести, тому що всі, кого могли, хто хотів, забрали. Так, можуть ще забрати, але це будуть вкрай невмотивовані, вкрай ненавчені персонажі, і їх одразу доведеться кидати в ці жорна. І Гіркін ставить цікаве питання — або ви всі підете на війну, або тоді ви будете винні, тому що ви не пішли на війну. Не Путін. Дивіться, як тонко Гіркін працює. Ніколи не думав, що буду так часто його цитувати, але він передрікає як ворон російську поразку постійно, і молодець, що це робить, готує російське суспільство”, — пояснив він.

Разом із цим політтехнолог упевнений, що російське суспільство не потрібно готувати до поразки.

“Ось взагалі. Завтра Путін вийде і скаже: “Слухайте, я помилився, ось реально, це була моя помилка, щось я там погано спав, із Кабаєвою може посварився, ще щось. Цю війну я даремно. 150 тисяч даремно загинули. Я страшенно перепрошую, звісно, по 7 мільйонів або скільки я обіцяв, заплачу. Ось ці безногі всі — вам безплатний проїзд на автобусі. До побачення, я в Кремль”. Ви думаєте, хтось вийде на вулиці в Росії і скаже: “Що відбувається, Путін?”? Ні, звісно. Вони скажуть: “Путіну ж видніше, він же все знав. Ну, помилився, з ким не буває”. Тобто нічого росіянам пояснювати не потрібно, взагалі, абсолютно нічого”, — каже Тизенгаузен.

За його словами, іноді російських пропагандистів помилково наділяють якоюсь системністю, і якоюсь вертикально-горизонтальною системою управління, начебто одна методичка тонко розходиться і кожен свою тезу проговорює.

“Ні, вони так само як все в Росії, він може просто взяти і ляпнути: “А ми можемо програти”. І все. Або фільм цей, у Росії величезна кількість людей із грошима залишається, хтось зняв для себе, хтось з якимось своїми цілями, хтось просто заради хайпу, заради заробітку на YouTube тощо. Складно сказати, що це якась єдина методичка. Ми їх чомусь наділяємо дійсно якоюсь системністю, а там системи ніякої немає. Подивіться, що пише Медведєв. Пропагандистські шоу — так, там одразу видно, що спускається методичка, маю на увазі ведучих, не гостей. А гості говорять кожен своє”, — резюмував Борис Тизенгаузен.


На порталі "Коментарі" йшлося, про те, що у п'ятьох російських регіонах відбулися онлайн-референдуми за відокремлення від РФ. Голосування проходило з 16 по 28 лютого на сайті референдуму, у ньому взяли участь 5,6 млн осіб. Голосували за незалежність Кенігсберга (Калінінград та область), Інгрії (Санкт-Петербург та Ленінградська область), Кубані (Краснодарський край), Сибіру та Уралу.

Писали "Коментарі" раніше й про те, ще один рік може тривати війна в Україні. Такий прогноз зробив головний радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — комплексна проблема росармії: Що залишилося від "другої армії" світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини