Головна Новини Світ Росія Пригожин та крах путінського режиму – що далі відбуватиметься у РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин та крах путінського режиму – що далі відбуватиметься у РФ

Тема Пригожина начебто зійшла на «ні», але з'являться інші пригожини – у вигляді таких же бандитів чи респектабельних джентльменів, які розповідатимуть, що слід змінити ситуацію в суспільстві

30 серпня 2023, 16:32
Поділіться публікацією:

У Кремлі продовжують вдавати, що не винні у знищенні 23 серпня над Тверською областю літака з лідерами ПВК "Вагнер", включаючи Євгена Пригожина. Тим часом у США прозоро натякають, що саме Путін стояв за усуненням людини, яка дозволила собі бунтувати проти її режиму. І в результаті нібито похованого 29 серпня в Санкт-Петербурзі на Порохівському цвинтарі. Втім, не виключається й версія, що Пригожин живий і готує помсту, а в аварії загинув його двійник. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію із внутрішньоросійськими розбірками, через тиждень після усунення верхівки вагнерівців.

Пригожин та крах путінського режиму – що далі відбуватиметься у РФ

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Процес краху путінського режиму, а можливо і РФ загалом, безперервно йде

Колишній міністр закордонних справ України (2007-2009), дипломат із більш ніж 30-річним стажем Володимир Огризко розмірковує так:

"Я не думаю, що поховання Пригожина – це завершення процесу дестабілізації Росії. Швидше – продовження. А під процесом я маю на увазі розпад і крах путінського режиму. Будуть різні події, які, з того чи іншого боку, прискорюватимуть цей процес. І рано чи пізно режим звалиться".

Безумовно, головною рушійною силою цього є ЗСУ, які завдадуть російським окупантам нищівної поразки в Україні, наголошує експерт. Після цього, впевнений він, активізуються сили навколо Путіна, які зрозуміють, що настав їхній час – як час здавати їх божевільного вождя.

"Тема Пригожина начебто зійшла на "ні". Але з'являться інші пригожини – у вигляді таких же бандитів чи респектабельних джентльменів, які розповідатимуть, що слід змінити ситуацію в суспільстві. Що вони усвідомили хибність агресивної політики Путіна. І так далі. Отже, – констатує Володимир Огризко, – процес краху путінського режиму, а можливо й РФ загалом, безперервно триває. А форми його реалізації залежатимуть від того, як швидко українська армія звільнятиме нашу землю".

Навіть велика мобілізація, яка прогнозується на осінь, не підштовхне росіян до протестів

Народний депутат Верховної Ради України (IX скликання), екс-директор з регіонального розвитку ПрАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" Сергій Магера вважає, що не слід розраховувати на якийсь повторний бунт у РФ найближчим часом.

По-перше, аргументує він, ФСБ, вихідцем, звідки є Путін, не дарма їсть свій хліб. Ця структура завжди добре фінансувалася, там – мотивовані люди, які добре розуміють, що їхнє майбутнє тісно пов'язане з Путіним. І вони робитимуть все, щоб його режим протримався якнайдовше.

"Нейтралізація ватажків ПВК "Вагнер" з боку ФСБ (а я впевнений, що це була саме їхня операція), вже дала свої результати. Ніхто, навіть рада командирів цієї ЧВК, не ризикнула взяти на себе організацію поховання Пригожина", – наголошує Сергій Магера.

По-друге, продовжує нардеп, ПВК – це не ідеологія, а гроші. І за гроші найманці працюватимуть на будь-кого. Тож, пояснює він, не варто чекати бунту з боку тих самих вагнерівців.

По-третє, у Росії рейтинг Путіна залишається відносно високим. І потенційних конкурентів він зачищає досить швидко.

"До того ж санкції не призвели до обвалу економіки країни-агресора. Більше того, за деякими оцінками, зокрема російських опонентів політики Путіна, які виїхали за кордон, РФ вдалося адаптувати економіку до нових умов. Що ми бачимо з трансформації т.зв. "спеціальної військової операції" у масштабну війну на виснаження. І до жодних протестів у Росії це не призвело. Швидше — там всіляко виправдовують те, що відбувається. І є підстави вважати, що навіть велика мобілізація, яка прогнозується на осінь, не підштовхне росіян до протестів", – вважає Сергій Магера.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливий ще один заколот у Росії – чому політична система Путіна починає сипатися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини