Головна Новини Світ Росія Про що говорить зустріч Путіна з Пригожиним – чи справді заколот виявився постановкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить зустріч Путіна з Пригожиним – чи справді заколот виявився постановкою

Стало ще більше доказів, що припущення про постановочність «заколоту», швидше за все, були вірними

11 липня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков визнав, що російський диктатор Володимир Путін 29 червня, через п'ять днів після заколоту, провів особисту зустріч із Євгеном Пригожиним та командирами ПВК "Вагнер". Деякі російські пропагандисти та блогери, м'яко кажучи, здивовані такою хамелеонською поведінкою Путіна, який ще недавно звинувачував Пригожина і вагнерівців у зраді та заколоті. Про що говорить поведінка Кремля на третій тиждень після бунту вагнерівців, яких то наказують "мочити", зокрема на всіх каналах, то дивним чином милують? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Про що говорить зустріч Путіна з Пригожиним – чи справді заколот виявився постановкою

Путін та Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Пропагандистська машина поставлена в систему різких розворотів та реверсів, що фактично добиває будь-яку довіру населення до Путіна

Політолог Володимир Цибулько вважає, що зустріч Путіна з Пригожиним у розширеному складі (у ній брали участь 35 польових командирів ПВК "Вагнер") створює різкий дисбаланс.

"Льотчикам, яких 24 червня перебили вагнерівці, з боку російського керівництва не надали гідної почесті. Уваги до їхніх родин – жодної, хіба що залили інфляційними грошима. І цей дисбаланс починає розривати ерефію зсередини не менше, ніж війни", – наголошує експерт.

До того ж, продовжує він, пропагандистська машина поставлена у систему різких розворотів та реверсів, що фактично добиває будь-яку довіру населення до Путіна.

"Для повної деформації не вистачає або розгрому на фронті, або обвалу рубля в кілька разів. Втім, різкі розвороти пропаганди виглядають як підготовка населення до синхронного настання обох факторів у найближчому майбутньому, – припускає Володимир Цибулько. – Кримінал готується до самопорятунку, а населення тут сприймається як баласт".

Деякий час закулісні жерці, керуючі РФ, мирилися з форматом т.зв. "сво", але не готові миритися з форматом затяжної війни

Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ поділився такою думкою:

"Зустріч Путіна з Пригожиним та польовими командирами вагнерівців свідчить про те, що припущення про постановочність "заколоту", схоже, були вірними. Жодного бунту не було. Відбувалося відновлення балансу сил, стримувань та противаг, які формуються в рамках прихованого консенсусу російських еліт. До речі, президент України Володимир Зеленський також наголошував на тому, що після цього псевдобунта Пригожин фактично став політичною фігурою".

Влада Путіна сприймається як одноосібна. Але це не так, наголошує експерт. По суті, пояснює він, усім керують певні еліти, які розподілили між собою основні напрямки. І той же міністр оборони, який контролює ядерну кнопку, розглядається як один із найважливіших елементів таких стримувань та противаг.

"Путін, який надто довго перебуває при владі, спробував цю систему порушити. Підім'яти все під себе. У результаті його поставили до рамок (загнали в стійло) за допомогою т.зв. бунту Пригожина, – вважає Олексій Кущ. — Насправді, ніякого заколоту не було. Але Путіну передали чіткий сигнал.

На думку експерта, значна частина російських еліт незадоволена тим, що їх "випилюють" із західного фінансового світу внаслідок санкцій через війну проти України та фактично всього демократичного світу, влаштовану Путіним. Є й ті, хто боїться ще більшої ескалації, зокрема застосування ядерної зброї. Адже в такому разі війна однозначно набуде глобального характеру – з сумними перспективами, в тому числі для цих самих еліт та їхніх сімей.

"Деякий час ці закулісні жерці, по суті, керуючі РФ, мирилися з форматом т.зв. "сво". Але не готові миритися з форматом затяжної війни, в який перетекла спецоперація. І точно не готові миритися з форматом глобальної ядерної війни. Тому рушили на своїй шахівниці вперед фігуру Пригожина. Який перетворився на звичайного силовика, керівника ЧВК, своєрідну політичну фігуру в масштабах Росії", – зазначає Олексій Кущ.

У нього немає сумнівів, що зустріч Путіна з Пригожиним, з польовими командирами ПВК "Вагнер" через лічені дні після "заколоту" була б неможливою, якби це був справжній бунт.

"Отже, це була зустріч не з бунтівниками, а з виразниками інтересів частини справжніх правителів РФ, – констатує експерт. – Путін, який ніби стоїть на вершині піраміди, лише уособлює одноосібну владу. А за його спиною знаходиться той самий сонм жерців, який і обсмикнув правителя, що зарвався, за допомогою постановочного пригожинського бунту".

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки російських генералів підтримали "заколот" Пригожина: у РНБО відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини