Головна Новини Світ Росія Росія знайшла нового ворога в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знайшла нового ворога в Європі

Після повномасштабного вторгнення в Україну для керівництва Кремля більшість країн ЄС стали ворогами, однак є одна країна, яка останнім часом постійно критикується з боку РФ.

8 серпня 2023, 17:45 comments1147
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку серпня Росія розширила список країн, які вчиняють "недружні дії" до РФ та додала туди Норвегію. Це не вперше, коли Росія має претензії до скандинавської країни.

Росія знайшла нового ворога в Європі

Норвегія стала новим ворогом для Росії в Європі. Фото з відкритих джерел

У квітні Норвегія, як і багато європейських країн, вислала 15 російських дипломатів, які запідозрили у шпигунстві. Росія у відповідь вислала 10 дипломатів. У червні російське керівництво вирішило включити Норвегію до списку країн, які вчиняють "недружні дії" до РФ та встановила ліміт у 27 норвезьких дипломатів.

Список "недружніх країн" до Росії був створений ще у 2021 році. Це країни, які вчиняли "недружні дії" до компаній або громадян РФ. Норвегія вже у ньому була разом з європейськими країнами, однак у 2023 році Росія додала її в список країн, які вчиняють "недружні дії". До цього списку входять країни, які вчинили "недружні дії" до російських дипломатів.

Норвегія відреагувала на рішення Росії. Міністрка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт заявила, що ситуація з Росією це наслідок її війни проти України. За словами Гуйтфельдт Росія може сама вирішити, коли закінчиться війна.

Крім того, Росія відправила на норвезький архіпелаг Шпіцберген свого генконсула, який причетний до російської зовнішньої розвідки. З моменту прибуття російський дипломат вже тричі організовував парад на архіпелазі, чим шокував норвежців.

Цікаво, що крім дипломатичного погіршення відносин російський нацпарк Пасвік вимагає від Норвегії 420 млн рублів компенсації. За словами співробітників парку у всьому винні 40 оленів, які перейшли кордон і два місяці витоптували та їли рослинний покрив парку, чим і завдали збитків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Норвегія закликає громадян триматись подалі від російського "кита-шпигуна".

Також "Коментарі" писали про норвезьку розвідку, яка назвала країну, що становить найбільшу загрозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини