Головна Новини Світ Туреччина Путін візьме участь у відкритті турецької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін візьме участь у відкритті турецької АЕС

Путін та Ердоган візьмуть участь на відкритті першого реактора турецької АЕС, яка збудована за участю російської компанії "Росатом".

27 квітня 2023, 13:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін разом з турецьким лідером Реджепом Ердоганом візьмуть віртуальну участь на урочистому відкритті першого ядерного реактора у Туреччині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Путін візьме участь у відкритті турецької АЕС

Путін та Ердоган. Фото з відкритих джерел

Під час щоденного брифінгу речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що лідери обох країн проведуть телефонну розмову, після візьмуть участь у церемонії завантаження ядерного палива в перший енергоблок АЕС "Аккую". Атомну станцію в Аккую Туреччина побудувала спільно з російською державною атомною енергетичною компанією "Росатом".

Проєкт будівництва чотирьох реакторів АЕС розрахований виробляти 4,8 мегавата електроенергії, а його вартість складає понад 20 млрд доларів. Таким чином Туреччина приєднається до кілька десятків країн, які мають атомні станції на своїй території.

У Пєскова також запитали про стан здоров’я у Реджепа Ердогана, однак речник Кремля відповів, що про це нічого не знає.

Нагадаймо, що 14 травня у Туреччині пройдуть президентські вибори. Реджеп Ердоган має активну політичну кампанію, відриває нафтові родовища, анонсує нові танки, авіаносець та обіцяє безплатний газ для населення. Однак, 16 квітня лідер Туреччини скасував свої візити до кількох міст через погане самопочуття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вибори в Туреччині можуть стати ключовим моментом для Європи, НАТО та війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що за результатами опитування нинішній лідер країни Реджеп Ердоган програє вибори в Туреччині своєму опозиційному конкуренту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини