Головна Новини Світ США Чи будуть США брати участь в наступальних операціях проти Ірану: ЗМІ дізналися про плани Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть США брати участь в наступальних операціях проти Ірану: ЗМІ дізналися про плани Байдена

Таку заяву Байден зробив у розмові з прем'єром Ізраїлю.

14 квітня 2024, 18:15
Поділіться публікацією:

Американський президент Джо Байден заявив прем'єру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, що США не будуть брати участі в наступі на Іран. Про це повідомляє CNN з посиланням на високопоставленого представника адміністрації.

Чи будуть США брати участь в наступальних операціях проти Ірану: ЗМІ дізналися про плани Байдена

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

ЗМІ пише, що Джо Байден під час телефонної розмови двох лідерів, яка відбулася після атаки Ірану проти Ізраїлю, сказав це.

Джерело журналістів повідомило, що Байден в розмові з Нетаньягу оцінив результат атаки як перемогу Ізраїлю, а дії Ірану — як "здебільшого невдалі".

"За оцінкою США, майже всі безпілотники й ракети, зокрема понад 100 балістичних ракет, які були запущені Іраном, були збиті в небі. Жодна крилата ракета не влучила в ціль, сказав офіційний представник, і нічого цінного не було уражено", — пише CNN.

Відомо, що через загрозу нападу з боку Ірану, Йорданія та Ірак екстрено закрили свій повітряний простір. Відомо, що мінімум два рейси авіакомпанії Fly Dubai були змушені повернутися до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Іран зробив офіційну заяву та попередив США. Іран прямо атакував Ізраїль, запустивши крилаті та балістичні ракети,  безпілотники по території Ізраїлю. У своїй заяві Тегеран повідомив, що напад є їх відповіддю на удар ізраїльських сил по консульству Ірану в столиці Сирії Дамаску 1 квітня. 

За словами, очільника Генштабу ЗС Ірану, операцію "Правдиву обіцянку" щодо Ізраїлю виконано. А Тегеран нібито не планує продовжувати її. Також він заявив, що метою операції  були інформцентр на кордоні Ізраїлю та Сирії та ізраїльська авіабаза "Неватим".

Окрім цього, офіційний Тегеран через посольство Швейцарії повідомив США, що їхні бази та особовий склад на Близькому Сході "не будуть у безпеці", якщо Америка буде співпрацювати з Тель-Авівом у злочинах.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 квітня 2024, 17:42

Очікувано! Світ вже не той, мотузки як з українців вити не вийде. Буде відсіч. Подвійні Стандарти: важливий / не важливий, втрачають гегемонію. Тепер кожен важливий.


Новини